Diana Baicu trage un semnal de alarmă cu privire la trendurile de îngrijire facială apărute pe Tik Tok. „Frumusețea trebuie să meargă mână în mână cu sănătatea” VIDEO EXCLUSIV

”Apelăm la sfatul specialistului, a dermatologilor sau a specialiștilor în beauty”

În ultima vreme, pe site-urile de socializare, în mod special pe Tik Tok, apar tot felul de ”experți” în domeniul îngrijirii faciale și corporale, care oferă recomandări care nu au nici cea mai mică legătură cu realitatea. Diana Baicu vine în întâmpinarea celor care chiar își doresc să aibă un ritual corect de îngrijire a pielii și oferă sfaturi precise. Manager al unui cunoscut brand din industria de beauty, Diana Baicu a explicat în exclusivitate pentru EGO.ro care pot fi efectele în cazul unei rutine neadecvate.

Diana Baicu: „Din adolescență ar trebui să ne protejăm eficient tenul”

 

În 2024, internetul a devenit principala sursă de informare, cel puțin pentru tineri, însă mulți dintre ei nu verifică pe deplin sursele și nu se asigură că informația este cea corectă. De aceea, în momentul de față găsim pe Tik Tok sau Instagram tot felul de persoane care dau sfaturi de îngrijire facială, fără ca măcar să folosească produse adecvate tenului lor.

”În primul rând trebuie să ascultăm de specialiști. Nu ne putem lua după toate trendurile de pe Tik Tok și după toate persoanele care se dau a fi experți în skincare, dar care nu au niciun fel de cunoștințe. Trebuie să folosim produse safe, produse clean, adică produse care nu conțin ingrediente dăunătoare pentru pielea noastră pentru că sănătatea este foarte importantă. Frumusețea trebuie să meargă mână în mână cu sănătatea. Deci apelăm la sfatul specialistului, a dermatologilor sau a specialiștilor în beauty și procedăm în funcție de ceea ce are nevoie tenul nostru”, ne-a declarat Diana Baicu.

Ce greșeală fac multe persoane în îngrijirea pielii

O principală greșeală pe care o fac multe doamne și domnișoare este aceea că nu își evaluează corect tenul. Tenul nu își păstrează vârsta din buletin, iar acest aspect le scapă multor femei atunci când se ocupă de îngrijirea pielii.

”Trebuie să ținem cont și de vârstă, dar nu neapărat vârsta din buletin, ci vârsta pe care o are tenul nostru. În funcție de cum îl îngrijim, cât de corect îl îngrijim, el poate să aibă o vârstă diferită față de cea pe care o avem marcată în actele de identitate”, a mai spus specialistul în beauty.

Citește și: Diana Baicu este cea mai invidiată femeie din România. Ea testează prima tratamente și produse cosmetice noi de la branduri de top. „Este un privilegiu să lucrezi în industria de beauty” VIDEO EXCLUSIV

Produsele de beauty sunt în clipa de față la îndemâna oricui, așa că au acces la ele chiar și tinere de 10 ani. Deși nu au nevoie de niciun fel de ritual de îngrijire, acestea postează în social media tot felul de filmulețe în care aplică creme și serumuri, pe cele mai multe luate din dulapul mamelor.

”În niciun caz de la 10 ani, așa cum mai apar fete pe Tik Tok, dar din adolescență ar trebui să ne protejăm eficient tenul, să folosim un produs de hidratare. În primul rând trebuie să-l curățăm foarte bine în fiecare zi, pentru că sunt foarte multe impurități în mediu, este vorba de poluare. După ce l-am curățat să aplicăm un produs de hidratare și în fiecare dimineață să nu uităm de produsul de protecție solară. Ar trebui să începem să facem acest lucru din adolescență”, a specificat Diana Baicu despre vârsta la care o femeie este bine să înceapă să folosească produse dermatocosmetice.

„Acneea poate fi tratată”

Acest lucru este valabil doar în cazul persoanelor care nu au nevoie de asistență medicală, cum ar fi la pubertate, când le apar primele coșuri. În aceste condiții, chiar specialiștii recomandă folosirea de produse dermatologice.

”În cazul în care au acnee, pentru că mulți dintre noi în adolescență ne confruntăm cu această problemă, atunci ar trebui să apelăm la un specialist. Acneea poate fi tratată și există mijloace extrem de eficiente în acest moment ca să nu mai avem această problemă și să nu mai ajungem la anumite probleme care sunt legate de integrarea noastră în societate. Ați văzut că foarte mulți tineri, dar mai ales tinere care au probleme cu acneea, dezvoltă un fel de fobie, le este teamă să iasă în societate pentru că nu arată așa cum și-ar dori ele”, ne-a mai explicat Diana Baicu.

Citește și: Cum ne „păcălește” Cătălin Botezatu la fiecare apariție publică. Nici nu știai că acest detaliu nu este real. „Nu vreau să vă mint, recunosc, folosesc și niște soluții” VIDEO EXCLUSIV

Pe lângă faptul că sunt din ce în ce mai multe filmulețe cu tot felul de recomandări de creme și alte produse cosmetice, un al trend este acela de a realiza un ritual de îngrijire facială compus din cât mai multe produse.

”Ceea ce spui, adică să folosim 3-4 produse, dar produse bine alese, cu concentrații din ingrediente active destul de mari, se numeste skinimalism, adică este un trend foarte important în momentul de față, în care folosim mai puțin, dar mai bun. Asta nu înseamnă că o dată cu înaintarea în vârstă nu putem să folosim și rutine de înfrumusețare mai complexe, în care avem 7 sau 8 pași. Dar aici depinde și de fiecare persoană în parte, care sunt necesitățile pielii persoanei respective, dar și cât de mult îi place să se răsfețe. Există rutine pentru toată lumea, de la rutinele foarte simple, în trei pași, până la rutinele complexe în nouă pași care sunt inspirate din rutina de îngrijire a japonezelor sau a coreencelor”, a completat specialistul.

De altfel, într-o lume în care industria de beauty evoluează din ce în ce mai mult, trebuie să fim atente la ingredientele pe care produsele cosmetice le au în compoziție și să fim sigure că un produs scump nu este neapărat și produsul cel mai bun.

”Nu întodeauna prețul reflectă calitatea. Cu toate că de obicei prețul reflectă și complexitatea formulei. Dacă nu știm exact formula respectivă ce conține, ar trebui să ne uităm pe lista de ingrediente, să ne informăm, dar să apelăm și la specialist. În momentul în care ne ducem într-un magazin de cosmetice, acolo există niște specialiști care ne pot îndruma, sau în clinicile de medicină estetică. Să știți consultațiile acestea, în marea majoritate a clinicilor, sunt gratuite. Deci pot să vină la o consultanță și o esteticiană, sau chiar un medic, să le spună ce este potrivit pentru tenul lor, care ar fi ingredientele pe care ar trebui să le folosească și care ar trebui să le evite”, a mai explicat Diana Baicu pentru EGO.ro.

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *