Dieta simplă pentru a arăta perfect în costumul de baie. Secretele lui Cori Grămescu

Cori Grămescu spune care este secretul unui corp perfect
Dieta simplă pentru a arăta perfect în costumul de baie. Secretele lui Cori Grămescu

Unele doamne și domnișoare se gândesc la vacanțe, la bronzul perfect și la baia în mare, dar se gândesc și la silueta de vis pe care ele nu le au. Cori Grămescu vine în ajutorul acestora și le spune cum pot ajunge la un trup de zeiță cu doar puțin efort.

Cea mai simplă dietă pentru un corp pregătit de plajă

Vara este bine să consumăm fructe și legume, și chiar avem acces la cât mai multe sortimente. Însă, suntem înconjurate și de tentații ca înghețata și băuturi cu un conținut ridicat de zahăr. O soluție simplă este să consumăm mai puține calorii decât cosumăm, lucru ce ne va face să slăbim armonios. De asemnea, este indicat să facem și multă mișcare, pentru ca pielea să fie fermă și radiantă.

Cori Grămescu, instructor de pilates și nutriționist, vine în ajutorul doamnelor ce vor să fie în cea mai bună formă înainte de a pleca în concediu. Vedeta oferă cele mai bune sfaturi pentru cele mai rapide rezultate, dar și eficiente, care nu vor destabiliza organismul, cum știm că o fac alte diete restrictive.

„Recomandările generale de sănătate se referă mai ales la menținerea constantă a greutății de-a lungul anului și stabilizarea unui comportament alimentar sănătos și constant. Cu toate astea, multe dintre femeile care se pregătesc de concediu, în special la plajă, își doresc să se simtă încrezătoare în costum de baie și să fie în cea mai bună formă fizică în vacanță. O dietă rapidă nu ar trebui să fie o dietă de înfometare, căci meniurile cu foarte puține calorii ne lasă din păcate cu pofte alimentare crescute, metabolism încetinit și probleme de digestie, în special balonare. Deci, dacă doriți să aveți încredere în propriul corp pe plajă, primul și cel mai important pas este să NU vă înfometați”, recomandă Cori Grămescu.

Pe perioada verii suntem mult mai tentați să consumăm alimente aparent ușoare, dar destul de nocive sănătății și siluetei, referindu-ne la prăjituri, chipsuri, produse de patiserie, sucuri, băuturi energizante, înghețată sau pizza. Pentru a slăbi, trebuie să reducem numărul de calorii și acest lucru nu poate fi făcut decât dacă eliminăm din alimentație produsele fast-food și cele procesate, acele calorii goale care conțin zahăr și grăsimi solide ce nu au valoare nutritivă. De asemenea, și alimente ca făina albă, pâinea albă și orezul alb sunt nocive, pentru că nu conțin vitaminele B și alți nutrienți necesari organismului.

„Optați pentru un meniu natural, bogat în alimente dietetice și proteine de bună calitate, care să vă ajute să scăpați de balonare și de retenția de apă. La micul dejun puteți alege legume de sezon (ardei, castraveți, roșii, dovlecei la grill sau inimi de anghinare) pe care le puteți manca împreună cu proteine slabe (ouă, grătar rece de pui sau curcan, brânză slabă, ruladă de carne, mușchiuleț de porc afumat, pește crud-uscat) și o felie de pâine integrala cu maia. Mesele de prânz pot consta în legume care sunt concentrate (mazăre, sfeclă), rădăcinoase (morcov), dovleac, năut, linte, împreună cu o porție bună de proteine mai consistente (somon, mușchi de vită, mușchiuleț de porc, pulpă de curcan). Pentru a tempera pofta de dulce poți alege 2-3 curmale sau smochine. La cină alegeți preparate ușoare precum pește de apă sărată, pui sau curcan și legume verzi (sparanghel, dovlecei, fasole păstăi, broccoli sau salată asortată). În ceea ce privește gustările peste zi, puteți alege un bol de fructe de sezon, în prima parte a zilei sau după sport”, mai recomandă nutriționistul.

Cori Grămescu mai sfătuiește femeile să adopte un consum mai ridicat al apei. Aceasta ușurează digestia, reduce retenția de apă și reduce chiar și celulita enervantă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *