Pentru foarte mulți români, cafeaua și ness-ul este băuturile cu care aceștia își încep ziua. Fie că și le prepară acasă, ori la birou, mulți le savurează cu poftă, fără să știe ce diferențe există între cele două. Află, în materialul următor, care sunt deosebirile între ness și cafea. Cu siguranță nu le știați!
Consumul unei cești de cafea pe zi este recomandată de specialiști, mai ales că ne poate influența pozitiv starea de bine. În schimb, ness-ul este evitat de multe persoane, considerând că acesta nu este prea sănătos. Au fost multe persoane care s-au plâns că după ce beau un ness resimt o stare de disconfort, manifestată prin dureri în piept sau palpitaţii la inimă
În realitate, însă, ness-ul este cafeaua fără zaț, mărunţită şi deshidratată. Conform epochtimes-romania.com, acest proces nu include chimicale sau E-uri.
Ness-ul, denumit și cafeaua instant, se prepară mult mai rapid, dar are același efect precum cafeaua la filtru sau la ibric, cu toate că gustul diferă foarte mult.
Citește și: Butonul secret pe care îl au espressoarele cu capsule. Vei fi uimit cât de util e, îți va ușura viața
Pe de altă parte, cafeaua măcinată, adică cea clasică, este de fapt pudră fină aromată, care rezultă în urma procesului de măcinare a boabelor de cafea. Ele sunt prăjite la temperaturi ridicate pentru a elimina orice urmă de umezeală. Dar haideți, totuși, să vedem care sunt diferențele majore dintre cele două!
În primul rând, cea mai evidentă diferenţă dintre cafea şi ness constă în modul de preparare al celor două băuturi. Ness-ul se face rapid, turnând apă fierbinte sau rece peste granulele de ness. De aceea, ness-ul se dizolvă complet în apă. Se poate savura până la ultimă picătură, pentru că nu lasă în urmă zaţ.
În schimb, cafeaua preparată la filtru sau la ibric lasă bine-cunoscutul zaț.
O altă diferență majoră este sortimentul de cafea din care provine ness-ul. Ness-ul se obține dintr-un singur sortiment, numit cafeaua robusta, care crește în Africa. Acest sortiment are o aromă puternică și este mult mai ieftin decât alte sortimente din care se prepară cafeaua obișnuită (aproximativ 100 de sortimente).
Studiile au arătat că ness-ul nu este mult mai tare decât alte tipuri de cafea. Spre exemplu, cafeaua solubilă are mai puțină cafeină per ceașcă. La o cană de 250 de ml se recomandă să punem două lingurițe de ness. Dacă veți depăși această cantitate, vor apărea efecte neplăcute asupra organismului, din cauza cantității mare de cafeină.
În schimb, o ceașcă de cafea de 150 ml are aproximativ 80 mg de cafeină, spre deosebire de o ceașcă de ness de 150 de ml, care are cu aproximație 50 mg de cafeină.
Citește și: De ce să pui ulei de măsline în cafea. Efectul e fabulos, așa vei face mereu