Diferența dintre cearcăne și pungile de sub ochi. De ce apar și cum poți să le estompezi

Cum poți trata cearcănele și pungile de sub ochi.
Diferența dintre cearcăne și pungile de sub ochi. De ce apar și cum poți să le estompezi

Sigur ai pățit cel puțin o dată, într-o dimineață să te trezești cu cearcăne sau cu ochii umflați inestetici. Există câteva lucruri ascunse care pot cauza aceste lucruri. Pielea din jurul ochilor este cea mai subțire de pe întregul corp, dar și cea mai sensibilă la schimbare. De la aplicarea cremelor potrivite până la aplicarea obișnuită a machiajului, pielea din jurul ochilor este mai vulnerabilă decât restul corpului. Cele mai mari probleme cu care se confruntă această zonă sunt cearcănele și pungile de sub ochi.

Diferența dintre cearcăne și pungile de sub ochi

Cearcănele se referă la pielea întunecată de sub ochi. Pungile de ochi, pe de altă parte, se referă la umflătura care apare în jurul ochilor. Aceste umflături pot avea tendința de a arăta ca niște pungi. Cearcănele sunt cauzate de lipsa somnului, în timp ce pungile oculare sunt cauzate de îmbătrânire.

Ce sunt pungile de sub ochi

Ochii umflați sunt cauzați de umflarea temporară. Declanșatorii obișnuiți ai pungilor de sub ochi sunt alergiile sezoniere, consumul de alimente sărate, deshidratarea și lipsa somnului. Umflarea poate apărea din cauza deshidratării, care determină organismul să rețină apa și duce la umflarea feței. Lipsa somnului afectează și ochii umflați, din cauza acumulării de lichid în zonă. Umflarea se îmbunătățește adesea pe parcursul zilei, fiind mai accentuată dimineața și diminuându-se pe măsură ce lichidul se scurge în mod natural. O altă cauză a ochilor umflați ar putea fi datorată modului în care dormi. Dormitul pe o parte sau pe stomac poate provoca acumularea de lichide în ochi.  De aceea, ar fi mai recomandat să dormi pe spate.

Ce sunt cearcănele

Cearcănele sunt adesea asociate cu oboseala, dar pot fi cauzate de mult mai mult decât de lipsa somnului. Genetica joacă întotdeauna un rol important. Deseori, problemele pigmentare care provoacă decolorarea sub ochi sunt comune în rândul persoanelor cu pielea întunecată. Cealaltă cauză inevitabilă a cearcănelor este pur și simplu îmbătrânirea pielii subțiri. Pe măsură ce îmbătrânim și din cauză că această piele este deja subțire, crește vizibilitatea vaselor de sânge mici din zonă. Odată cu vârsta, se pierde volum în zona de sub ochi.

Cum pot fi estompate cearcănele și pungile de sub ochi

Aplică o compresă rece. Compresa rece poate reduce umflarea și micșorează vasele de sânge dilatate pentru a reduce aspectul umflăturii și a cearcănelor. Înfășoară câteva cuburi de gheață într-o cârpă curată și aplic-o pe ochi timp de 20 de minute.

Dormi suplimentar. Somnul poate ajuta, de asemenea, la reducerea apariției cearcănelor. Lipsa de somn poate face ca pielea să pară palidă, făcând cercurile întunecate mai evidente. În timp ce lipsa somnului joacă un rol în producerea pungilor de sub ochi, uneori cauza poate fi modul în care dormi. Încearcă să ții capul ridicat cu câteva perne. Acest lucru poate preveni acumularea lichidului sub ochi, ceea ce îi face să pară umflați.

De asemenea, fă tot posibilul să bei mai multă apă. Consumul de fructe și legume contribuie, de asemenea, la aportul general de lichide.

Citește și cum să fii frumoasă în fiecare dimineaţă. Ritualuri pe care să le urmezi

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *