Este foarte important să știm care este diferența dintre depresie și tristețe. În zilele noastre, depresia este considerată o boală și este întâlnită tot mai des, mai ales în rândul tinerilor. Pentru a înțelege cum stau lucrurile, de fapt, trebuie să știi care este diferența dintre depresie și tristețe și cum le poți depăși. Uneori este nevoie de ajutorul specialistului, însă, unii oameni nu fac asta, considerând că problemele se rezolvă de la sine.
Înainte de a rezolva problema pe care consideri că o ai, trebuie să faci diferența între aceste două stări: tristețe și depresie. Nu este greu să îți dai seama în ce punct de afli, trebuie doar să îți analizezi cu atenție stările pe care le ai.
Depresia: Unul dintre cele mai importante aspecte ale depresiei este incapacitatea de a simți plăcerea. Dacă până acum existau lucruri pe care le făceai din plăcere, cum ar fi sportul, mersul pe bicicletă, cititul sau pictatul, acum, nu te mai poți bucura de nimic. Cel mai probabil de confrunți cu depresia.
Tristețea: Atunci când ești îndurerat, poate fi greu, însă dacă în ciuda faptului că ești tristă, vei putea să te bucuri de prăjitura ta preferată, să te uiți la serialul favorit sau să te vezi cu prietenii, este ceva de moment și va trece în curând.
Tristețea: Este foarte important să știi de ce te simți trist. De cele mai multe ori, tristețea poate fi explicată cu un motiv, din cauza unui deces, o schimbare neașteptată, dorul de casă, o despărțire și multe altele.
Depresia: Depresia poate fi cauzată de diverse evenimente specifice, însă persoana care suferă de aceasta poate avea o reacție puțin neplăcută. Starea persistă mai mult timp. Trebuie să știți că depresia poate apărea fără un motiv anume. De aceea este foarte important să apelați la ajutorul unui specialist.
Depresia: Depresia este deseori asociată cu dereglări serioase ale somnului sau a apetitului. De cele mai multe ori, depresivii refuză să se ridice din pat și nu au poftă de mâncare. Ai senzația că tot ce ai face este în zadar și nimic nu îți poate schimba starea sau salva situația.
Tristețea: Este posibil să fii extrem de supărată în urma unei despărțiri sau să experimentezi niște evenimente negative în general. Asta nu înseamnă că nu ai poftă de mâncare. Este o stare trecătoare. Nu trebuie să intri în panică.
Tristețea: Poți întâmpina situații în care să nu te simți tristă deloc, spre exemplu atunci când faci ceva care îți distrage atenția. Depinde de felul în care reacționează fiecare persoană.
Depresia: În această situație, starea de spirit poate fi scăzută pe tot parcursul zilei, însă ea ar putea persista și în zilele următoare, motiv pentru care trebuie să iei măsuri.
Depresia: Cei care se luptă cu depresia au deseori gânduri de sinucidere sau chiar un plan. Dacă ai experimentat vreodată aceste gânduri, este necesar să cauți ajutor la cineva specializat, înainte să regreți sau să le faci rău celor din jur.
Tristețea: Dacă doar ești o persoană tristă, atunci nu ai tendința de a-ți face rău.