Diferența dintre epilarea cu zahăr și epilarea cu ceară. Detaliile care fac deosebirea

Care sunt diferențele între epilarea cu ceară și epilarea cu zahăr.
Diferența dintre epilarea cu zahăr și epilarea cu ceară. Detaliile care fac deosebirea

Diferența dintre epilarea cu zahăr și epilarea cu ceară și tot ce trebuie să știi despre aceste tehnici. Epilarea cu ceară este una dintre cele mai populare tehnici de îndepărtare a părului. Totodată și epilarea cu zahăr a început să fie tot mai populară.

Diferența dintre epilarea cu zahăr și epilarea cu ceară. Ce e bine să știi

Deși ambele tehnici sunt eficiente, iată detaliile care fac deosebirea. Pentru epilarea cu ceară, se folosește o bandă pentru a îndepărta părul în direcția opusă modului de creștere al foliculului. Opusul se întâmplă cu zahărul, în care părul este tras în direcția naturală a direcției de creștere al foliculului. De asemenea, ceara tinde să fie mai fierbinte decât zahărul, care este în mod normal la temperatura camerei.

Nu există o senzație mai bună decât cea a picioarelor fine, proaspăt epilate.

Diferența dintre epilarea cu zahăr și epilarea cu ceară
Epilarea cu ceară

 În ce constă fiecare tehnică

Epilarea cu ceară: Epilarea cu ceară implică aplicarea de ceară fierbinte sau a benzilor de ceară pe piele. Părul se va prinde de ceară și, în consecință, va fi smuls printr-o mișcare rapidă.

Există, de asemenea, diferite tipuri de tratament cu ceară, cele mai frecvente fiind Hollywood sau Brazilian. Epilarea cu ceară tip Hollywood este îndepărtarea completă a părului din zona bikinilor. Alternativ, o ceară braziliană este îndepărtarea întregului păr de pe linia bikinilor, cu excepția unei mici benzi în față.

Epilarea cu zahăr: Implică amestecul a trei ingrediente apă, zahăr și suc de lămâie, toate acestea fiind  disponibile în majoritatea gospodăriilor. Pasta se întinde, este lăsată să se întărească, iar apoi este smulsă în direcția creșterii părului.

Este necesară o pregătire în prealabil?

Epilarea cu ceară: La fel ca în toate metodele de îndepărtare a părului, înainte de acest procedeu este necesară o minimă pregătire. Este recomandată exfolierea pielii cu o zi sau două înainte de programare. De asemenea, pielea trebuie să fie hidratată pentru a-i menține aspectul fin și pentru a reduce riscul iritațiilor. Exfolierea ajută produsul să acționeze mai degrabă pe foliculii și rădăcinile de păr, decât pe stratul de piele. În plus, trebuie să lași părul să crească cel puțin jumătate de centimetru, astfel încât să se poată prinde cu ușurință de banda de ceară. Înainte de programare, asigură-te că pielea ta este curățată, dar complet uscată.

Mai mult, în prealabil, asigură-te că nu ai erupții sau iritații pe piele, deoarece acest lucru poate fi agravat și mai mult de ceară.

Epilarea cu zahăr: După cum am menționat și în cazul epilării cu ceară și pentru acest tip de epilare trebuie făcută în prealabil exfolierea. Așadar, este necesară exfolierea și lungimea firului de păr trebuie să fie de minim un centimetru.

Unde se aplică crema de epilare?

Epilarea cu ceară: Epilarea cu ceară poate fi efectuată pe orice parte a corpului, inclusiv pe buza superioară, axile și linia bikinilor. Înainte este recomandată o verificare, dacă nu ai cumva pielea foarte sensibilă în acele zone.

Epilarea cu zahăr: Datorită ingredientelor naturale, crema de epilare cu zahăr se poate aplica pe orice zonă a corpului. Deoarece este o metodă mai puțin dureroas, epilarea cu zahăr este recomandată oricărei persoane care își îndepărtează părul pentru prima dată, în special persoanelor mai tinere.

Cât durează efectele epilării?

Epilarea cu ceară: Epilarea cu ceară este una dintre cele mai durabile metode și efectele ei pot fi văzute până la trei săptămâni. Acest lucru se datorează faptului că părul este îndepărtat de la rădăcină în loc să fie tăiat deasupra nivelului pielii. Acesta metodă este ideală pentru o vacanță.

Epilarea cu zahăr: Din fericire, și metoda epilării cu zahăr asigură confort mai mult timp. Efectele ei pot dura până la două săptămâni.

Citește și epilarea cu zahăr. Preț, avantaje și dezavantaje. Tot ce trebuie să știi înainte de a alege această metodă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
1 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *