Luca este una dintre cele mai cunoscute simigerii din țară și măcar o dată ai cumpărat un produs de la ei. Oamenii stau la rând pentru a lua covrigi, pateuri sau felii de pizza. Dar știi din ce este făcută acest preparat cunoscut pe tot mapamondul? Iată ce ingrediente se folosesc pentru prepararea ei.
Când a apărut pizza
Pizza este una dintre cele mai cunoscute și mai solicitate feluri de mâncare din lume. Apariția sa datează de mii de ani. În Egiptul antic, când au descoperit drojdia, au început să pregătească un fel de pâine cu forma și culoarea soarelui, cu făină, apă și miere. În Grecia antică, în această pâine s-a adăugat grăsimi, condimente, usturoi și ceapă. Pe vremea lui Darius I cel Mare, soldații perși puneau brânză topită și curmale pe pâine.
Dar se crede că brutarul italian Raffaele Esposito, din Napoli, a fost primul care a făcut o pizza, în 1889. A făcut una cu roșii proaspete, brânză mozzarella și busuioc, numită Pizza Margherita, extrem de populară și astăzi.
Și la covrigăria Luca, una dintre cele mai cătate de către români, se vinde celebra pizza. Cei care sunt pe fugă, în drum spre muncă, școală sau pur și simplu au poftă de un covrig, o plăcintă sau orice alt preparat, se opresc la această simigerie. Aici, pizza se cumpără la felie. Dar, iată ce ingrediente se folosesc pentru prepararea ei. Celebra pizza este un aluat făcut din făină cu drojdie, gătit în cuptor.
Călătoria cu avionul poate fi o experiență stresantă, în special din cauza aglomerației, a cozilor lungi și a procedurilor de securitate. Aeroporturile sunt locuri unde…
Pietrele prețioase și semiprețioase nu sunt doar accesorii elegante. Ele au fost considerate, de-a lungul istoriei, purtătoare de puteri misterioase și energii vindecătoare. De la…
Din ce se face pizza de la Luca
Blat
- 345 g de făină albă de grâu;
- apă;
- zahăr alb;
- amestec de ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui;
- sare;
- drojdie;
Topping
200 g Mozarella (lapte, cheag, fermenți lactici, sare)
pulpă de roșii
- 130 g șuncă fundiță (pulpă de porc din UE, apă, carne de porc, amidon, șorici, agent de întărire: lactat de sodiu; sare, zaharuri: dextroză; proteină vegetală din soia, stabilizatori: trifosfati; fibre vegetale, proteină animală din porc, agent de îngroșare: caragenan; antioxidanți: ascorbat de sodiu, extract bogat în tocoferol; potențiator de aromă: proteină vegetală hidrolizată, extract de drojdie; arome, conservant: nitrit de sodiu, tratament de suprafață: lactat de sodiu, acid lactic);
- 60 g salam feliat (carne de porc din UE, slănină, carne de vită, proteină vegetală din SOIA, sare, condimente (muștar), zaharuri (zahăr, dextroză, glucoză, zaharoză), acidifiant (glucono-delta-lactonă), antioxidanți (acid ascorbic, ascorbat de sodiu), arome, potențiatori de arome (monoglutamat de sodiu, guanilat disodic, inozinat disodic, colorant (carmine), culturi starter, tratament de suprafață (lactat de sodiu, acid lactic);
- ardei kapia;
- ciuperci champignon;
- 30 g măsline negre (măsline, apă, sare, regulator de aciditate (gluconat de fier),conservant (acid lactic)), potrivit site-ului oficial.
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!