Din ce este făcut conservantul din comerț. Ce conține, de fapt. Multe gospodine nu știu ce folosesc

Specialiștii au făcut avertismentul
Din ce este făcut conservantul din comerț. Ce conține, de fapt. Multe gospodine nu știu ce folosesc

A început sezonul murăturilor și toate gospodinele pun conservant şi alte condimente la plic atunci când le pregătesc. Totuși, aceste produse din comerț conțin o mulțime de substanțe care sunt extrem de periculoase pentru sănătate. Iată din ce este făcut, de fapt, conservantul pe care-l cumperi din supermarket!

Ce conține, de fapt, conservantul pe care-l achiziționezi din supermarket

Majoritatea gospodinele folosesc conservant sau condimente la plic la prepararea diferitelor tipuri de murături. Puține dintre ele știu, însă, la ce pericole se expun.

Experții APC atrag atenţia că, în urma testelor făcute, s-a observat că aceste produse din comerț sunt un amestec de usturoi, sare şi mărar, dar conţin şi benzoat de sodiu, un conservant cunoscut și sub denumirea de E 211.

De asemenea, testele efectuate de specialiști au mai scos la iveală faptul că nu mai puțin de şapte tipuri de mix-uri populare pentru conservarea murăturilor conțin E-urile periculoase pentru sănătate. Potrivit experților, chimicalele pot provoca diferite alergii sau chiar cancer.

Te-ar mai putea interesa și Ce se întâmplă dacă pui o legătură de mărar în fața ușii de la intrare. Secretul pe care îl cunosc puțini români!

Cu ce putem înlocui conservantul din comerț

În schimbul conservantului din comerț, experții recomandă sarea grunjoasă. Ea este ideală la prepararea murăturilor, ajutând legumele şi fructele să nu se altereze peste iarnă.

De asemenea, zahărul înlocuiește perfect conservantul din comerț. Acesta poate fi folosit la prepararea dulcețurilor, gemurilor, jeleurilor, marmeladei și murăturilor dulci.

Uleiul este un alt produs care înlocuiește conservantul din comerț. El blochează contactul cu aerul, opreşte dezvoltarea fungilor şi mucegaiurilor şi reduce rată de oxidare a unui produs alimentar, lucru care ajută la prevenirea alternării rapide.

Hreanul este, de asemenea, un înlocuitor perfect al mix-urilor dăunătoare pe care le găsim în comerț. Folosește doar 50 de grame de hrean la un litru de apă și efectele vor fi uimitoare. Iată și câteva ierburi care ajută la conservare: crenguţele de vişin, salvia, cimbrul, rozmarinul și florilele de mărar.

Te-ar mai putea interesa și Cum se pun murăturile asortate la borcan. Ordinea corectă după o rețetă veche pentru o multitudine de gusturi si arome!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.6 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *