Din ce este făcut, de fapt, sicriul Reginei Elisabeta. „Este foarte dificil de găsit și foarte costisitor”

Unde va fi depus sicriul

Sicriul Reginei Elisabeta a ajuns marți seara la Palatul Buckingham pentru ultima oară, unde a fost întâmpinat de o mulțime de oameni. Acesta se va odihni în Bow Room până miercuri, când va fi mutat și depus la Palatul Westminster. Sicriul suveranei a fost pregătit încă de acum trei decenii. Iată din ce este, de fapt, fabricat.

Din ce este făcut, de fapt, sicriul Reginei Elisabeta

Sicriul Reginei Elisabeta este fabricat din aceleași materiale ca cel al soțului ei, prințul Philip. Este făcut din stejar englezesc, dublat cu plumb, iar mânerele și capacul sunt din alamă, potrivit Agerpres.

Societatea de pompe funebre din Londra, Leverton and Sons, responsabilă de funeralii, declarase în urmă cu patru ani că nu ştie când şi de cine au fost fabricate sicriele, pe care ea le-a moștenit în 1991, când a început să lucreze cu Palatul.

„Este făcut din stejar englezesc, ceea ce este foarte dificil de găsit şi foarte costisitor”, a declarat atunci Andrew Leverton, patronul Leverton and Sons.

Sicriul nu va fi îngropat, ci va fi depus într-o criptă, iar pentru o închidere ermetică a fost dublat cu plumb. Capacul și mânerele sunt făcute din alamă, special pentru a fi gravate însemnele mornarhiei.

Marți seara, cortegiul funerar a ajuns la Palatul Buckingham, în Londra, după cinci zile de la moartea suveranei la Castelul Balmoral din Scoția.

Sicriul cu rămășițele pământești ale Reginei a fost întâmpinat cu urale și ovații de mii de oameni în doliu. Sosirea sicriului a fost asistată de Regele Charles al III-lea, de Regina consoartă Camilla și de toti membrii familiei regale.

Miercuri, va fi mutat la Palatul Westminster, unde, de asemenea, sunt așteptați mii de oameni.

Din ce este făcut, de fapt, sicriul Reginei Elisabeta
Din ce este făcut, de fapt, sicriul Reginei Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a scris o scrisoare care poate fi citită abia peste 63 de ani

Scrisoarea suveranei se află într-un seif din Australia și nu va putea fi deschisă până în anul 2085. Documentul îi este adresat „Dreptului și Onorabilului Primar al Sydney-ului, Australia” și este depozitat în secret într-una dintre clădirile istorice ale orașului, Queen Victoria Building.

Regina Elisabeta a II-a a redactat scrisoarea în anul 1986, iar de atunci a fost păstrată în clădire.

Se pare că nici cei care făceau parte din personalul Reginei nu cunosc conținutul scrisorii, ci numai mesajul cu instrucțiuni de pe partea din față.

„Salutări. Într-o zi potrivită care va fi aleasă de dumneavoastră în anul 2085 d.Hr. vă rog să deschideţi acest plic şi să transmiteţi cetăţenilor din Sydney mesajul meu pentru ei”, se arată în instrucțiunile scrisorii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *