Doar câteva gospodine știu rețeta corectă. Cât ulei se pune, de fapt, la salata de icre. Așa nu-ți pică greu la stomac

Cantitatea corectă, indiferent ce tip de icre folosești

Scris de: Daoud Andra

23 Sep. 2023

Doar câteva gospodine știu rețeta corectă. Cât ulei se pune, de fapt, la salata de icre. Așa nu-ți pică greu la stomac

Salata de icre este unul dintre cele mai gustoase preparate din bucătăria românească. Se face doar din câteva ingrediente, însă poate fi o provocare pentru multe gospodine. Cât ulei se pune la acest preparat pentru a ieși perfect și de ce nu este nevoie să adaugi pesmet sau pâine. Rețeta corectă, indiferent ce tip de icre ai folosi.

Ce ingrediente se pun la salata de icre

Indiferent că folosești icre de crap, de știucă sau alt tip de icre, dacă respecți rețeta și proporțiile, rezultatul va fi întotdeauna ca la carte. Pe lângă icre, la această salată se mai adaugă ulei, ceapă și zeamă de lămâie. Nu este nevoie neapărat de pesmet, griș sau pâine, deși multe gospodine adaugă, pentru ca salata să aibă o consistență mai legată.

Pentru ca salata de icre să nu pice greu la stomac, nu trebuie să folosești prea mult ulei. De asemenea, nu trebuie să omiți zeama de lămâie, pentru că acesta neutralizează gustul uleiului și poți mânca fără probleme salata de icre.

Citește și: Nu mai pune pâine în salata de icre. Altul e secretul ca să iasă pufoasă și gustoasă. Rețeta de care nu te vei mai sătura

Salată de icre clasică
Salată de icre clasică

Care este cantitatea corectă de ulei care se folosește

Potrivit regretatului bucătar Radu Anton Roman, cantitatea de ulei din rețetă trebuie să fie aproximativ jumătate din cantitatea de icre folosită. Astfel, la 200 de grame de icre vom folosi 4-5 linguri de ulei sau 100 de ml. În cartea sa de bucate, Radu Anton Roman are și o rețetă de salată de icre cu pâine. În acest caz, cantitatea de ulei va fi egală cu cea de icre, pentru că miezul de pâine absoarbe din ulei și salata nu va fi grețoasă.

Rețetă de salată de icre fără pâine

Ingrediente:

  • 200 g icre (crap, știucă sau amestec)
  • 100 ml ulei
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1 ceapă

Icrele se amestecă cu mixerul sau cu o lingură de lemn și se adaugă uleiul treptat, în fir subțire. Se amestecă bine, astfel încât uleiul să se încorporeze cum trebuie. Când salata s-a închegat, nu se mai amestecă, deoarece se poate tăia. Se dă la rece timp de o oră, după care se adaugă zeama de lămâie și ceapa tocată mărunt.

Citește și: Trucul pentru ca salata de icre să nu se taie. Ce greșeală trebuie să eviți neapărat, secretul gospodinelor iscusite pentru un gust perfect

Salată de icre cu pâine

Ingrediente:

  • 200 g icre
  • 200 ml ulei
  • 50 g miez de pâine
  • 1 ceapă
  • zeama de la o jumătate de lămâie

Miezul de pâine se înmoaie în apă, după care se stoarce bine. Se amestecă cu puțin ulei, după care se adaugă icrele și zeama de lămâie. Se încorporează restul de ulei, care va fi turnat în fir subțire, amestecând constant. Se pune ceapa tocată mărunt și se dă salata de icre la frigider. Nu este nevoie de sare, icrele fiind sărate pentru a putea fi conservate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *