Doinița Oancea a ”furat” meserie și de la Augustin Viziru: ”Mi-a plăcut tot timpul relaxarea pe care am văzut-o la el”. Ce vedetă celebră a ajutat-o să intre la Actorie EXCLUSIV

În pandemie, Doinița a deschis o școală de actorie, pentru copii: ”Cred că sunt o profă cool!”
Doinița Oancea a ”furat” meserie și de la Augustin Viziru: ”Mi-a plăcut tot timpul relaxarea pe care am văzut-o la el”. Ce vedetă celebră a ajutat-o să intre la Actorie EXCLUSIV

Doinița Oancea, mărturisiri din culisele vieții de actriță. Atunci când au de interpretat un anumit personaj, cei mai mulți actori încearcă să se documenteze și să se inspire de la oamenii cu care intră în contact. S-a întâmplat de multe ori și în cazul Doiniței Oancea, când a avut de interpretat un rol. Aceeași lucru s-a petrecut și în momentul în care a debutat ca profesoară la propria școală de teatru și actorie. Actrița a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că a împrumutat din tipologia profesoarei sale preferate și că regăsește, în modul ei de a interacționa cu elevii ei, trăsăturile doamnei Radu, profesoara de limba engleză pe care a avut-o în școala generală.

„Am avut mari emoții la debutul meu pe scena de teatru”

După ce a cucerit inimile telespectatorilor în mai multe seriale de succes românești și a încercat să joace și teatru, Doinița Oancea și-a deschis propria școală de teatru și actorie. Actrița le împărtășește din experiența sa copiilor de până la 17 ani. Dacă, pe platourile de filmare, Doinița mărturisește că se simte ca peștele în apă, pe scena teatrului emoțiile au fost cu totul diferite.

„Am avut mari emoții la debutul meu pe scena de teatru. A fost un spectacol pe care l-am jucat preț de câteva reprezentații, spectacolul nu știu dacă se mai joacă la momentul ăsta. Între timp eu m-am ocupat în continuare cu ce mă ocupam pe vremea respectivă, adică seriale, business-ul meu cu haine și apoi școala de actorie. În pandemie am deschis o școală de actorie sub numele meu, cu copiii între 5 și 17 ani. Nu-mi vine să cred că am făcut asta”, a declarat Doinița pentru EGO.ro.

Doinița Oancea predă cursuri de actorie pentru copii

Încă de la primul curs, actrița a încercat să fie acel gen de profesoară pe care o îndrăgesc toți copiii și la care vin cu drag.

„Cred că sunt o profă cool. Chiar dezbăteam cu ei subiectul pentru că mi  se pare că ies din tiparele alea de profesoară, pe care cel puțin eu le știu: cu o profă care vine și face prezența și se adresează foarte exigent copiilor. Nu am genul ăsta de abordare. Le-am spus de la început că vreau să mă considere prietena lor. Ne întâlnim la aceste cursuri ca ei să învețe ceva. Eu la rândul meu învăț de la ei. Îi iubesc mult, chiar îi iubesc. Îmi sunt foarte dragi toți”.

Doinița Oancea
Doinița Oancea

„Am fost atașată de profesoara de limba engleză”

Doinița este conștientă de faptul că un profesor bun este calea cea mai ușoară pentru ca elevii să învețe mai ușor și să iubească materia, astfel că, inevitabil, a ajuns să împrumute din tipologia profesoarei pe care a îndrăgit-o cel mai mult în timpul școlii generale.

„Eu am fost atașată de profesoara mea de limba engleză, doamna Radu. O profesoară atât de bună încât m-a făcut să ador limba engleză. Și așa mă ceartă toată populația României că vorbesc jumătate română, jumătate engleză, dar efectiv iubesc această limbă. O iubesc datorită profesoarei. Ea era o femeie foarte caldă, abordarea ei nu era una obișnuită și nu știu dacă a avut elevi care să nu o iubească. A fost profesoara mea în școala generală. Am mai avut profesori extraordinari de buni, dar foarte exigenți. Asta nu înseamnă că nu i-am iubit sau că nu i-am respectat, dar îmi impuneau așa o chestie și nu puteam să fiu cum poate mi-aș fi dorit să fiu, în cadrul orelor”, ne-a mai declarat actrița.

”Doamna Carmen Tănase este cea care m-a ajutat să intru la facultate”

Nu doar profesoara de limba engleză i-a marcat existența, ci și ceilalți profesori din viața ei. De altfel, Doinița a încercat să învețe lucruri noi de la fiecare actor cu care a intrat în contact și nu s-a sfiit niciodată să ceară ajutorul atunci când a simțit că are nevoie.

„Nu este niciun secret, căci am mai declarat, doamna Carmen Tănase este cea care m-a ajutat să intru la facultate, în sensul în care a stat cu mine, am repetat împreună, m-a ajutat să-mi fac repertoriul. Pentru asta ei trebuie să-i mulțumesc. De învățat am avut de la toți actorii cu care am lucrat. Îți spun sincer. Eu nu mă duceam în pauză, îmi plăcea să stau acolo când repetau doar ca să-i văd. Pur și simplu să-i văd”, a mai povestit Doinița pentru EGO.ro, completând că până și de la Augustin Viziru, care nu a terminat Facultatea de Actorie, a avut de învățat atunci când au lucrat împreună. „Nu știu să spun exact ce am ce am învățat de la Augustin, nu m-am gândit niciodată la asta. Cu siguranță mi-a plăcut tot timpul relaxarea pe care am văzut-o la el. Bine, cumva și personajele pe care le-a interpretat i-au permis așa o altfel de abordare”.

Doinita și Carmen au jucat împreună în State de România
Doinita și Carmen au jucat împreună în State de România

Video: Dorin Marinuș

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *