Dorian Boguță face dezvăluiri inedite din culisele producției „Două lozuri 2”: „Patru personaje se regăsesc și în acest film: noi trei și mașina”. Ce rol va interpreta însă Mihai Bobonete VIDEO EXCLUSIV

Cât a costat filmul: „Mai mult de 200.000 de euro, cu siguranță”

După șase ani de așteptare, din partea publicului, actorii Dorian Boguță, Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol au încheiat filmările pentru „Două lozuri 2”. Se pregătesc să meargă cu el la festivaluri și apoi să-l lanseze în cinematografele din țară. Dorian Boguță ne-a povestit, în exclusivitate pentru EGO.ro, despre noua producție, despre cât s-a investit până în momentul de față, dar și despre distribuția valoroasă, cu nume mari.

”Încă nu ne-am decis cum se va numi”

Ne-am întâlnit cu Dorian Boguță la 2 DB Studio Film, platou pe care l-a achiziționat alături de bunul său prieten Dragoș Bucur și unde au filmat și pentru cea mai recentă producție:

„Am filmat și aici. Două lozuri 2 sau 3 Lozuri. Încă nu ne-am decis cum se va numi, adică Paul (nr. Paul Negoescu- regizorul filmului) se va decide probabil după ce o să-l monteze, după ce o să facă toată postproducția. El acum merge pe 3 Lozuri, cumva, nu mă întreba de ce, este conceptul lui, e scenariul lui. Mi-e frică că e cam ultimul „Două lozuri 2”, nu ne ducem mai departe. Vârsta e vârstă”, ne-a declarat Dorian Boguță.

”Noi de vreo patru ani tot încercăm să facem „Două lozuri 2””

Nici el nu poate să explice cu exactitate de ce s-au amânat atât de mult filmările pentru continuarea peliculei „Două lozuri”.

„Nici nu știu ce să zic. Noi de vreo patru ani tot încercăm să facem „Două lozuri 2”, dar lucrurile nu se aranjau, așa cum ne doream noi. Din start, am ales calea filmului independent, cum a fost făcut și primul, adică nu am vrut să depunem la CNC, am zis că mergem pe puterile noastre, pe cunoștințele noastre, pe prietenii care ne ajută. După 6 ani, că 6 ani au trecut de la premieră. Noi am început filmările pe 28 septembrie, iar pe 27 septembrie, din ce îmi aduc aminte, a fost premiera filmului, în 2016. Așa a fost să fie. După 6 ani sau că era mai repede sau mai târziu”, ne-a mai povestit producătorul.

”Trebuia să găsim resurse ca să facem filmul ăsta”

Cu toate că, oficial, nu au anunțat o dată anume pentru „Două lozuri 2”, în toți acești ani, toată lumea îi întreba, când apare următorul film.

„Niciodată nu am anunțat așa că sigur facem. Într-adevăr, ne doream, lumea ne întreba. Timp de 6 ani, până am filmat „Două lozuri 2”, de foarte multe ori mă întreba lumea ce culoare are mașina și când e continuarea. Nu depindea doar de noi. Era vorba și de un scenariu care trebuia să fie scris de Paul și trebuia să fie pregătit, plus că trebuia să găsim resurse ca să facem filmul ăsta”, a mai povestit Boguță pentru EGO.ro.

Cât a costat filmul: „Mai mult de 200.000 de euro, cu siguranță”

Deși nu le place să vorbească despre cifre, atunci când vine vorba despre investițiile în filme, Dorian Boguță nu se sfiește să declare bugetul de care a dispus.

„Nu l-am înscris la CNC pentru că am ținut să facem în continuare filme independente, pe puterile noastre, pentru că pe primul l-am făcut așa. Făcându-l pe primul așa, am zis că-l facem și pe al doilea. Păstrăm tradiția, dacă se poate spune și mergem așa, fără să fim dependenți de concursuri, de tot felul de lucruri, mergem cum am început. Ce știm, aia facem, ce nu știm învățăm, căutăm, ne descurcăm. Într-un final, acum o săptămână, am terminat filmarea”, a mai povestit celebrul actor.

Citește și: Dragoș Bucur, despre șansele să mai joace într-un film alături de fiica lui cea mare, Sofia. „Este într-o perioadă în care evită să apară prea mult” VIDEO EXCLUSIV

Dacă, la primul film „Două lozuri”, bugetul a fost undeva la 50.000 de euro, pentru cel de-al doilea costurile sunt undeva de patru ori mai mult:

„A fost mai mult acum. S-au scumpit toate plus că, pe lângă asta, datorită faptului că „Două lozuri” a avut succes, a fost mai simplu să găsim oameni care să vină lângă noi. Adică ei știau produsul deja, probabil au vrut să se alăture drumului nostru către concept și atunci suma e mai mare. Nu știm exact, încă, pentru că încă suntem în producție, dar este mai mult de 200.000 de euro, cu siguranță”, ne-a mai povestit Dorian Boguță.

Partenerii pe care i-au avut alături în această producție s-au încrezut 100% în ei și nu au avut nicio putere de decizie cu privire la întreg procesul de creație.

„Am avut norocul să avem parteneri cu care avem o relație bună, am avut și o investiție privată, mai sunt și niște prieteni care au avut toată încrederea în noi și atunci nu au intervenit pe partea de producție. Au zis că merg pe mâna noastră fără nicio problemă”.

„Luna septembrie e considerată cea mai bună lună de a face premiere filmelor”

Dorian Boguță, Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol au terminat filmările la finele lunii octombrie, însă filmul va ajunge în cinematografe abia anul viitor, în luna septembrie.

„Abia am terminat filmările. Postproducția durează câteva luni, e clar asta, după care traseul firesc al unui film este să meargă la niște festivaluri, după care să intre la cinema. Nu este un film de festival, dar „Două lozuri” a prins niște festivaluri importante. Ne gândim mai întâi să prindă poate două-trei festivaluri, după care să-l lansăm în septembrie în cinema. Oricum, luna septembrie e considerată cea mai bună lună de a face premiere filmelor pentru că aduce cei mai mulți spectatori.

E descoperită o zi anume, pe 27 septembrie, dacă se lansează un film, în toată lumea asta, are cei mai mulți spectatori. Nu știu să-ți zic de ce. Toți producătorii de film știu chestia asta. Septembrie e cea mai bună lună pentru că lumea se întoarce din concedii, începe rutina de zi cu zi și la film tot te mai duci. E perioada când lumea începe să se uite la filme, când sunt în vacanță nu prea se duc la cinema”, a mai declarat Boguță pentru EGO.ro.

Totul despre filmarile la Doua lozuri 2 Dorian Boguta face dezvaluiri inedite din culise
O parte din echipa de la „Două lozuri 2”

”Să sperăm noi că vom umple sălile și la „Două lozuri 2”.

Celebrul actor are mare încredere în acest proiect și speră să aibă cel puțin la fel de mult succes ca „Două lozuri”.

„Sunt foarte bucuros dacă ar sta două luni. Cam atât ține un film bun la cinema, căci în fiecare săptămână vin premiere noi și deja scad orele de difuzare din cinematografe. Uite, „Teambuilding” are un succes incredibil și mă bucur foarte mult, pentru că am auzit foarte multe voci, de la spectatori de rând, care au zis că și-au recâștigat gustul față de filmul românesc. Pe „valul” ăsta, pe baza primului film care a avut succes, să sperăm noi că vom umple sălile și la „Două lozuri 2”.

„Comedia este bine să se facă pe soare, pentru că este altă atmosferă”

Cu atât mai mult este încrezător în pronosticurile făcute, mai ales că până în clipa de față totul a mers conform planului, fără nici cea mai mică abatere.

„Nu e film de autor, dar e comedie foarte solară. Am avut un mare noroc, anul acesta, știm cu toții că am avut o toamnă incredibilă. Comedia e bine să se facă pe soare, pentru că este altă atmosferă. Am avut mare noroc pentru că dacă o zi pierdeam sau ploua și nu puteam filma, sau se întâmpla ceva, intram într-o dificultate în buget. Dragoș Bucur era prins în emisiunile lui, Alexandru Papadopol în spectacole, cu filmări, eu, la fel, și atunci fiecare zi conta. Când am făcut programul filmărilor era zi, la minut, la virgulă și dacă cumva ploua într-o zi era o mare problemă. Trebuia să schimbăm programul și se dădea totul peste cap. Dar, într-un final, a fost totul bine. În cinematografie există vorba că: „Ne-a ajutat Bărbosul”. Așa și la noi”, ne-a mai povestit Dorian Boguță.

El mărturisește că traseul final al lungmetrajului va fi pe o platformă de streaming, acea platformă care este din ce în ce mai interesată de filmele românești.

„Bineînțeles că este o miză. După ce merge la festival, după ce intră în cinema, când iese din cinematograf filmele intră de regulă pe aceste platforme de streaming. În ultima instanță intră pe platformele astea. După ce a fost văzut la festivaluri, după ce a intrat în cinematograf și iese, pentru că vin alte filme și nu-l mai bagă nimeni înapoi, e o chestie firească, lumea care mai vrea să-l vadă îl găsește pe aceste platforme”.

Totul despre filmarile la Doua lozuri 2 Dorian Boguta face dezvaluiri inedite din culise
La filmările pentru „Două lozuri 2”

„Exact aceeași mașină care a fost în primul film este și în filmul 2”

„Două lozuri 2” nu este un film de autor, ci mai mult unul comercial, însă Boguță este de părere că publicul din România are nevoie atât de comedii spumoase, cât și de filme de autor, cu un puternic mesaj emoțional.

„Eu mă simt între. Fix cum e „Urma”. Îmi place ca spectatorul să urmărească povestea, să-i placă povestea, dar în același timp să aibă mesaj pentru că filmele de autor au un mesaj. Au mesaje, e o suferință în interiorul autorului care a făcut filmul, asta mă atrage cel mai mult. Adică am filme care au fost la festivaluri importante dar, în același timp, au umplut sălile de cinema”, a mai completat actorul.

Mihai Bobonete și Ilona Brezoianu fac parte din distribuție

Fără îndoială, lungmetrajul este unul dintre cele mai așteptate filme, în 2023, iar toți cei care s-au bucurat de prima parte vor să vadă continuarea acțiunii.

„Filmul începe cu ieșirea cuiva din pușcărie. Atât pot să spun. „Două lozuri” s-a terminat cu biletul lipit pe frigider, dar nu are nicio legătură cu următorul film. Dar apare frigiderul în film, asta pot să spun. Frigiderul apare în film”, a mai povestit Dorian Boguță amuzat.

El ne-a mai mărturisit însă că elementul „cheie” din primul film apare și în cel de-al doilea.

„Apare și exact aceeași mașină. Am găsit-o și exact aceeași mașină care a fost în primul film este și în filmul 2. Nu era mașina noastră. Era o mașină închiriată. La promovarea primului film noi am făcut o mașină pe care am dat-o premiu la concurs și care a fost câștigată, după care am înțeles că a fost vândută și răzvândută. Dar pentru filmul ăsta am găsit proprietarul, care s-a bucurat foarte mult și a zis că mașina este intactă, la fel. E și un noroc că mai există mașina, e și pe roți și e totul cum trebuie. Deci patru personaje se regăsesc și în acest film: noi trei și mașina”.

Citește și: Ștefan Bănică ar fi împlinit azi 89 de ani. O mare actriță rupe tăcerea: ”El îmi stabilea gajul. Semna statul de plată, îmi aducea banii în plic și îi lăsa pe masă” EXCLUSIV

„Apare și el într-un rol foarte mișto, așa cum e el”

Mai mult decât atât, de această dată, pe lângă ei trei, Boguță, Bucur și Papadopol, mai apar și alte nume sonore ale showbiz-ului românesc. După ce Dragoș Bucur a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că vrea să-l convingă pe colegul lui de la „Visuri la cheie”, Alex Gavrilescu, să apară în film, Boguță ne-a oferit și alte nume care figurează în distribuție.

„L-a convins. Pe lângă Alex a fost și Bobonete, apare și el într-un rol foarte mișto, așa cum e el, dar și Ilona Brezoianu. Și cursanții de la școala noastră. Primul film și al doilea, că de aceea am mers pe film independent, le-am făcut alături de cursanții noștri. Apar și ei, au și ei personaje interesante în film, e o experiență pentru ei, i-am văzut cum vibrează la filmare, cum se implică. Unii s-au implicat și în producție, adică au stat toată perioada de filmări lângă noi, ne-au ajutat la catering, la șofat, la tot ce vrei”, a mai declarat Dorian Boguță pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *