Dovleci de Halloween 2022. Modele din care să te inspiri

Pentru a obține o decorațiune perfectă pentru seara de Halloween, trebuie să pregătiți cu atenție dovleacul.
Dovleci de Halloween 2022. Modele din care să te inspiri

Dovleci de Halloween 2022, cele mai amuzante modele. Sărbătoarea de Halloween este una dintre cele mai așteptate din această toamnă. Dovleacul este vedeta acestei sărbători și toți cei care țin cont de tradiție se pregătesc cu cei mai interesanți dovleci. Iată mai jos, modele din care să vă inspirați.

Dovleci de Halloween 2022. Toc ce trebuie să știți despre această sărbătoare

Pentru a obține o decorațiune perfectă pentru seara de Halloween, trebuie să pregătiți cu atenție dovleacul. Doar așa nu veți da greș atunci când vă apucați de sculptat. Există câțiva pași simpli.

Înainte de a-l sculpta, spală dovleacul pentru a înlătura orice urmă de pământ care poate exista pe suprafața acestuia. După ce este curățat, se taie capacul acestuia și se scoate cu ajutorul unei linguri tot miezul.

Dovleci de Halloween
Dovleci de Halloween

Imediat ce a fost scobit dovleacul, vă puteți apuca să realizați modelul. Cu ajutorul unei carioci desenați exact forma pe care o vreți, după care decupați cu ajutorul unui cuțit. La final, introduceți în dovleac o lumânare.

Pași de urmat pentru realizarea unui dovleac reușit:

Alegeți un dovleac sănătos și cu o formă cât mai bine proporționată. Se taie capacul, în funcție de forma dorită: rotund, hegazonal, etc. Gaura trebuie să fie destul de larga pentru a permite să introduceți mâna în interiorul dovleacului.

Dovleci de Halloween
Dovleci de Halloween

Se scot semințele iar apoi cu o lingură răzuiți și scoateți pulpa dovleacului. Dovleacul trebuie să rămână curat înăuntru.

Puneți pe dovleac șablonul modelului pe care l-ați ales. Puteti lipi cu bandă adezivă șablonul pe dovleac. Dupa ce ați pus șablonul cu un cuțit micuț, un ac gros sau un cui puteți face găuri în dovleac urmărind liniile modelului.

Băgați un cuțit mic în liniile găurite și începeți să tăiați formele, una după alta. Tăiați cu mare grijă urmarind cu atentie găurile făcute anterior. La final, puneti o mică lanternă sau o lumânare în dovleac

Despre sărbătoarea Halloween

  • Este o sărbătoare de origine celtică, preluată astazi de multe popoare din lumea occidentala
  • S-a răspândit în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii
  • Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie iar numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even
  • Cu acest nume, Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental.
  • Primele costume de Halloween produse în masă au apărut în magazinele americane în anii 1930 când obiceiul de trick-or-treating devenea popular acolo.
  • Costumele de Halloween sunt tradițional modelate după figurile supranaturale, monștri, schelete, fantome, vrăjitoare și diavoli.
  • De-a lungul timpului, printre costumele folosite apăreau și cele ale unor personaje fictive, celebrități la ordinea zilei și arhetipuri generice, cum ar fi prințesele sau luptătorii ninja.
  • Costumarea și colindatul cu ele era de actualitate în Scoția de Halloween la sfârșitul secolului al XIX-lea.
  • Tradiția a pătruns și în Statele Unite la începutul secolului al XX-lea, atât în rândul adulților cât și în rândul copiilor.
  • În ziua de 31 octombrie sau în preajma ei, adesea în vinerea și sâmbăta dinainte de Halloween, se țin adesea petreceri cu costume.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *