În continuare se crede că doar femeile apelează la serviciile medicilor esteticieni pentru a-și îmbunătăți trăsăturile. Însă adevărul este că în ultimii ani tot mai mulți bărbați descoperă beneficiile intervențiilor estetice și încep să apeleze la clinici de specialitate pentru tratamente miniminvazive sau chiar la operații estetice care să le îmbunătățească aspectul fizic și să le redea încrederea în sine. Doctorul chirurg estetician Iancu Morad a făcut pentru EGO.ro un top al celor mai cerute astfel de intervenții.
„Dacă acum 13-14 ani, când am deschis primul cabinet, aveam câte un bărbat pe lună care greșea adresa și intra la noi ca să întrebe ce se întâmplă, astăzi chiar avem o creștere semnificativă. Este anual o creștere între 12-15% din partea bărbaților care apelează la tratamente miniminvazive dar și chirurgicale, la nivelul feței și al corpului”, ne-a povestit medicul.
Primul loc în top îl ocupă blefaroplastia, sau intervenția chirurgicală de corecție a pleoapelor căzute prin îndepărtarea excesului de piele, mușchi și grăsime.
„Într-adevăr, în ultima vreme vedem o cerere foarte mare din partea bărbaților pentru blefaroplastie. În ultima vreme, din cauză că petrec foarte mult timp în fața calculatorului, au întâlniri pe Zoom sau alte platforme virtuale își expun mult mai mult fața. Excesul ăsta de piele și de grăsime de la nivelul pleoapelor le dă un aspect de față obosită. Așa că majoritatea bărbaților își doresc să arate un pic mai odihniți, nu vor să modifice prea multe lucruri, ci doar să arate mai fresh”, ne-a mai declarat Iancu Morad.
La fel de interesați sunt și de procedeul de liposucție sau de îndepărare rapidă a excesului de grăsime din corp, însă cei mai mulți bărbați consideră că prin această intervenție reușesc să slăbească considerabil. Medicul estetician ne-a mărturisit însă că mulți bărbați pleacă dezamăgiții de la consultații.
„Întotdeauna sunt persoane care au un exces mic de grăsime de care nu poate să scape. Vedem mai ales din partea sportivilor, din partea persoanelor care au început să trăiască mai sănătos, au slăbit, dar au rămas anumite zone cu exces. Să ne înțelegem. Liposucția nu este o metodă de a slăbi, este o metodă de a modela puțin corpul. Puținul acela de grăsime care nu poate fi înlăturat cu ușurință. Aceștia sunt candidații pentru liposucție. Acum că se face sub anestezie locală, recuperarea este foarte rapidă, vedem o creștere semnificativă și din partea bărbaților”, ne-a mai declarat chirurgul estetician.
Medicul a ținut să precizeze că prin liposucție sau lipoaspirare se elimină doar o anume cantitate de grăsime, surplusul, din anumite zone ale corpului.
„Prin liposucție eliminăm o cantitate de grăsime, un surplus, din anumite zone: zona gușei, zona abdominală, zona picioarelor. Nu este o metodă de a slăbi. Din contră, este chiar contraindicat să facem această intervenție la persoanele supraponderale. Din păcate nu există metode scurte pentru a slăbi, ci trebuie regim alimentar, activități sportive, etc. Liposucția o lăsăm pentru excesul de grăsime de care nu putem scăpa nici măcar cu sport. Nu este dureroasă. În ultima vreme tehnologia a avansat și sunt tot felul de aparate. Nu este deloc dureroasă, iar timpul de recuperare este mic. A doua zi după intervenție nu este durere, ci doar o senzație de febră musculară, de usturime. Nimic mai mult”, a mai detaliat Iancu Morad pentru EGO.ro.
La fel ca în cazul reprezentantelor sexului frumos, odată ajunși pe mâinile specialiștilor, bărbații nu se limitează doar la o intervenție unică. Doctorul Iancu Morad ne-a mai dezvăluit că bărbații care apelează la serviciile lui vor să-și facă tratament cu botox pentru riduri sau înjectează în axilă pentru a scăpa de excesul de transpirație.
„O altă intervenție pe care o mai cer bărbații este tratamentul cu toxină botulinică. Mici înțepături unde mai ridicăm puțin sprâncenele, deschidem un pic privirea. La fel, pentru un aspect mai fresh, un aspect de față mai odihnită”, ne-a mai spus medicul. Aceeași toxină botulinică este folosită și pentru glandele sudoripare. „Vin și îmi spun că au o problemă, că transpiră prea mult, uneori de emoție, alteori datorită temperaturilor ridicate. Vor să scape de mirosul neplăcut, dar mai ales de îmbrăcămintea pătată. Cu toții știm că tratăm ridurile la nivelul feței cu botox, dar acum putem trata și transpirația excesivă la nivelul axilelor, palmelor și așa mai departe. E un tratament rapid, care durează exact 3-4 minute, nu este dureros, nu se aplică niciun fel de anestezic, doar foarte puțină gheață căci noi bărbații suntem mai sensibili și gata. Rezultatul se instalează imediat și se menține timp de 7-8 luni de zile”, a mai completat chirurgul estetician pentru EGO.ro.
Video: Daniel Bălan