Dragoș Dolănescu tratează depresiile costaricanilor. Cât costă o ședință de terapie: ”Înainte, pacienții mă plăteau în ouă, găini și făină” EXCLUSIV

Dragoș a absolvit psihologia în România și și-a luat doctoratul în psihologie medicală în Spania
Dragoș Dolănescu tratează depresiile costaricanilor. Cât costă o ședință de terapie: ”Înainte, pacienții mă plăteau în ouă, găini și făină” EXCLUSIV

Odată cu încheierea mandatului de deputat în Costa Rica, Dragoș Dolănescu revine la meseria lui de bază, cea de psiholog. El ne-a vorbit, în exclusivitate pentru Ego.ro, despre frumoasa lui familie, despre problemele cu care se confruntă costaricanii, după cei doi ani grei de pandemie, dar și despre imensul dor de țara natală, România.

”Am decis să redeschid cabinetul, după cei patru ani de politică”

Cum de-abia peste patru ani mai poate candida ca deputat, Dragoș va profita de această pauză pentru a se dedica familiei, dar și meseriei de psiholog. Dragoş Dolănescu şi-a luat licenţa în psihologie la București şi are un doctorat în psihologie medicală la Universitatea Alcalá de Henares, din Spania:

”Am decis să redeschid cabinetul, după cei patru ani de politică. Cât timp am fost deputat nu am putut să mai fiu și psiholog. Nu aș fi putut să mă împart, poate că n-aș fi făcut nimic foarte bine, iar mie îmi place să fac totul perfect. Ca politician, e și foarte greu, trebuie să iei decizii pentru o țară întreagă, la cabinet iei adesea pentru câte un om. Acum există un colegiu al psihologilor, unde s-a fixat tariful minim de 100 de dolari pentru o ședință de terapie. Atât voi cere și eu, minimum, căci lumea este săracă, deși alți colegi cer și câte 300 de dolari. Tariful pentru o ședință e de 100 de dolari. Înainte, pacienții mă plăteau în ouă, găini și făină”, ne-a mai mărturisit Dragoș Dolănescu.

Dragoș a fost deputat timp de patru ani, în Costa Rica
Dragoș a fost deputat timp de patru ani, în Costa Rica

Cu ce probleme se confruntă costaricanii: ”Foarte mulți părinți au probleme cu copiii școlari, după pandemie. Nu se pot reintegra la școală”

Dragoș Dolănescu ne-a dezvăluit și cu ce probleme se confruntă costaricanii, de ce vin să îi ceară ajutorul:

”Foarte mulți părinți au probleme cu copiii, după ce doi ani de pandemie, în care au stat închiși în case. Au făcut școala online, și au stat doar pe jocuri, pe Internet, sau pe telefon. Au stat singuri, fără alți copii, colegi, fără să socializeze. Iar acum nu se pot reintegra la școală, nu mai sunt atenți, nu mai au poftă de mâncare. Au probleme cu readaptarea și intră în depresie”.

”Acum voi petrece mai mult timp acasă. Noi, politicienii, ne sacrificăm familiile, pe perioada mandatului”

Dragoș Dolănescu recunoaște că, pe perioada celor patru ani de mandat, a stat foarte puțin timp alături de soție și de cei trei copii, fiind mai mereu plecat prin țară, inclusiv la sfârșit de săptămână. Acum, el vrea să recupereze și să dedice familiei:

”Noi, politicienii, ne sacrificăm familiile pe perioada mandatului de patru ani. Voi sta acasă cu copiii mei, cu soția, vreau să mă odihnesc, mai mereu am fost plecat pe drumuri, organismul se resimte, mănânci ce apuci. M-am îmbolnăvit de trei ori de Covid-19, deși am făcut 5 vaccinuri, și nu au fost forme tocmai ușoare. Nici nu mai știu de unde am luat virusul, eram mereu printre mii de oameni. Pot spune însă că pentru a mine a fost o mare mândrie că populația m-a ales ca deputat și că i-am reprezentat în Parlament”, ne-a mai declarat Dragoș Dolănescu, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Dragoș Dolănescu, alături de soție și de fiii lui
Dragoș Dolănescu, alături de soție și de fiii lui

Cum va serba luna viitoare, de ziua lui: ”Mama îmi va pregăti mâncare românească, inclusiv sarmale”

Dragoș Dolănescu va împlini 47 de ani, luna viitoare, pe 19 noiembrie, și va serba în Costa Rica, alături de cei dragi. Mama lui, Margarita Valenciano, femeia pe care solistul Ion Dolănescu a adorat-o până în ultima clipă a vieții, îi va pregăti lui Dragoș bucatele preferate: ”Mama îmi va găti mâncare românească, inclusiv sarmale”, ne-a mai spus el.

În curând, Dragoș și mama lui, de profesie medic ginecolog, au în plan să revină în țară, după o pauză de trei ani:

”Mi-e dor de România, e țara în care m-am născut și am copilărit, am făcut studiile. Vreau să mergem și la tata la mormânt, ca să-i aprindem lumânări”, ne-a mai declarat Dragoș, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
8.4 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *