Mielul are anumite conotații religioase, sacrificarea acestuia fiind amintită la sărbătorirea Paștelui. Datorită acestei semnificații, friptura de miel a devenit ferm înrădăcinată ca masă de Paște. Pe lângă friptură și drobul de miel face parte dintre mâncărurile tradiționale care se găsește pe masa celor mai mulți români. Mai este puțin timp până la Paște și toată lumea este în căutarea rețetei perfecte. Iată această rețetă specială de Paște, de drob de miel în foietaj.
Marea majoritate a românilor, pregătesc drob pentru masa de Paște. Există mai multe rețete care te învață cum să pregătești acest timp de mâncare și mereu ești în căutarea celei perfecte.
Chiar dacă ai mai pregătit drob de miel, cu siguranță nu știi această rețetă, în foietaj. Cu siguranță musafirii vor fi plăcut impresionați de aceasta, iar masa de Paște va avea u aspect festiv, dar și un gust deosebit. Iată așadar, cum să faci drob de miel în foietaj folosind această rețetă specială de Paște, potrivit celor de la spynews.ro.
Această rețetă se poate prepara cu ușurință în casă. Ca să prepari rețeta specială de drob de miel în foietaj, ai nevoie de următoarele ingrediente:
Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a prepara această rețetă, chiar la tine acasă. Pentru început trebuie spălate bine organele, după care se pun la fiert, într-o oală cu apă rece. Se adaugă cele 5 boabe de pier și foaia de dafin. Se lasă pe foc, să fiarbă, timp de 30-40 de minute.
Între timp se pun la fiert și morcovii curățați, în altă oală. Separat se fierb și cele două ouă. După ce au fiert organele, se scot într-un bol și se lasă să se răcească, după care se dau prin mașina de tocat carne sau se toacă cubulețe mărunte.
Într-un bol se pun măruntaiele tocate, cele două legături de ceapă verde, tocate mărunt, legătura de pătrunjel verde tocat, cei doi gogoșari tăiați, precum și morcovii. Totul se amestecă foarte bine, până se omogenizează. Se adaugă ouăle bătute și se condimentează cu: ienibahar, sare, piper și oregano. Se amestecă din nou foarte bine.
Aluatul care a fost lăsat la decongelat se așază pe masă, desfășurat. Apoi se pune într-o tavă care a fost tapetată și unsă cu făină în prealabil. Peste ea se pune jumătate din compoziția de drob, apoi se pun cele două ouă fierte, întregi peste care se pune și restul de compoziție. Compoziția se acoperă cu aluatul de foietaj. Se unge foaia cu un ou crud, bătut și se dă la cuptor, unde se lasă la copt timp de aproximativ jumătate de oră. Când este gata se scoate din cuptor și se lasă la răcit, după care se va tăia felii.