Drob de pui, rețeta bunicii. Secretul ca să iasă gustos și perfect. Ce ingredient trebuie să pui ca să nu se sfărâme - Ego.ro

Drob de pui, rețeta bunicii. Secretul ca să iasă gustos și perfect. Ce ingredient trebuie să pui ca să nu se sfărâme

Drob fraged de pui

Scris de: Oana Matei

14 Apr. 2023

Drob de pui, rețeta bunicii. Secretul ca să iasă gustos și perfect. Ce ingredient trebuie să pui ca să nu se sfărâme

Drobul  este o mâncare tradițională specifică bucătăriei românești, care este pregătită de obicei în perioada sărbătorilor de Paște. Acesta constă, de obicei într-un preparat din organe de miel, amestecate cu verdețuri, ouă și condimente, care este copt la cuptor și servit ca aperitiv sau fel principal în timpul mesei festive de Paște.

Secretul pentru cel mai cremos drob de pui

Cum nu toată lumea consumă carne de miel sau de oaie, drobul pentru masa de Paște se poate prepara cu carne și organe de pui. Pentru a prepara un drob de pui cremos, care să nu se sfărâme sau să să fie înecăcios, îți recomandăm rețeta și modul de preparare, de mai jos.

Unul din secretele de preparare a drobului moale și fraged de pui, constă în procesul de pregătire a cărnii și a organelor de pui. Majoritatea gospodinelor fierb carnea de pui, împreună cu organele. Timpii de fierbere sunt diferiți, astfel, pipotele și inimile de pui, prin fierbere, devin cauciucate. În loc să fie fierte, este recomandat ca atât carnea, cât și organele de pui să fie sotate în ulei. Un alt secret este ca pieptul de pui să fie înlocuit de pulpe dezosate de pui. Acestea sunt mai fragede, dar și mai gustoase.

Ingrediente

  • 500 grame de ficat de pui
  • 500 grame de pipote și inimi de pui
  • 300 grame de pulpe de pui dezosate
  • 4 ouă crude
  • 2 cepe galbene
  • 3 legături de ceapă verde
  • ulei pentru prăjit
  • sare, piper negru
  • 2 legături de mărar
  • unt moale
  • 5 ouă fierte

Vezi și Cum se face drobul de miel. Reţeta pas cu pas

Mod de preparare

  1. Se pregătesc pulpele dezosate și organele de pui: ficățeii se curăță de pungile verzi de fiere. Pulpele și ficățeii se taie în bucăți potrivite.
  2. Se curăță și toacă mărunt ceapa galbenă.
  3. Într-o tigaie, cu o lingură de ulei, se pun la rumenit pipotele și inimile de pui. Când acestea s-au rumenit, se adaugă ceapa tocată. După ce ceapa s-a călit, se adaugă o cană mare de apă, se pune capacul și se lasă la fiert pentru 40 de minute. Verifică, cu o furculiță, dacă organele sunt bine fierte, moi.
  4. În altă tigaie se prăjesc ușor, cât să fie puțin rumene pulpele dezosate împreună cu ficățeii de pui.
  5. După ce au prins culoare, se adaugă ceapa verde tocată mărunt. Se asezonează cu sare și piper negru. Se călesc împreună pentru 10 minute.
  6. Se transferă toată carnea într-un bol, mai mare. Se lasă deoparte, până când carnea se răcește.
  7. Carnea se mărunțește în robotul de bucătărie sau se trece prin mașina de tocat carne.
  8. Carnea tocată se amestecă cu ouăle crude, se ajustează gustul de sare și piper. Se adaugă mărarul tocat.
  9. Cuptorul se setează la 180 de grade.
  10. Se tapetează 2-3 tăvi de chec (în  funcție de dimensiunile tăvilor) cu hârtie de copt.
  11. Se umple jumătate din tavă cu compoziția de drob, apoi se pun ouăle fierte tari de-a lungul tăvii. Se acoperă cu restul compoziției de drob.
  12. Pe suprafața drobului  se pun bucățele mici de unt care vor ajuta  la formarea unei cruste rumene.
  13. Drobul se va coace în cuptor în aproximativ 40 de minute sau până se rumenește frumos.

Vezi și Ce conține de fapt drobul din supermarketuri. Nu îl cumpăra sub nicio formă dacă vezi asta pe etichetă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Alexandra Ungureanu și Keo fac echipă la “Te cunosc de undeva” “Eu îl înțep, mai țip la el, îl ambiționez, îl mai cert!”
10 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
De ce presară grataragiii sare peste cărbuni? Trucul de care ai fi vrut să afli...
Horoscopul runelor cu Mihai Voropchievici. Cine are noroc pe toate planurile, în aprilie
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din...
Ilie Bolojan a promulgat legea care va fi aplaudată de toţi românii. Intră în vigoare...
Punem pariu că nu o recunoști! Astăzi este una dintre cele mai cunoscute femei din...
Alexia Eram și iubitul ei, în ipostaze incendiare într-un club de fițe din București. Cum...
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Înșală orice bărbat care se află într-o relație sau nu, conform Cristinei Șișcanu? "Așa și...
Horoscop 3 Aprilie 2025. Astrele le surâd în mod deosebit celor din zodia Taur, cărora...
Horoscop Sagetator azi 2 Aprilie 2025
ULTIMA ORĂ! Încă un titan de la Hollywood a murit mult prea devreme, iar cauza...
Ultimul mesaj public al lui Val Kilmer, actorul din Batman care a decedat la vârsta...
Reglementare UE: Multe dintre alimentele consumate mai ales de copii vor dispărea de pe piață
Modalitatea simplă de a elimina microplasticele din apa de băut
Un cuplu de vulturi uligan pescar, implicat într-un triunghi amoros
Niculina Stoican reacționează după ce Constantin Enceanu a fost numit într-o funcție de conducere: "Este...
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *