După cât timp se face un test de sarcină și cum funcționează acesta. Testul de sarcină se face ușor iar rezultatul îl veți afla în doar câteva minunte. Este important de știut că aceste teste reacționează în contact cu hormonii prezenți în urină ( unul dintre ei este gonadotropina corionica). Iată tot ce trebuie să știți despre aceste teste de sarcină.
Hormonul gonadotropina corionica secretă doar în prezența unei sarcini implantate în mucoasa uterină.
„Pentru a efectua un test de sarcină, este suficient să colectați urina într-un recipient pentru urocultura sau, în cazul testelor mai noi, să urinați pe testul de sarcină. Potrivit unor studii, relevanța acestor teste bazate pe urină este de 95%.
În continuare, cum veți găsi și în prospectul testului de sarcină, în căsuța de rezultat a testului, există o linie de control, care trebuie să apaă indiferent de prezența sau absența unei sarcini.
În plus față de linia de control, în cazul în care o sarcină este prezenta, va apărea și o a doua linie. În cazul în care înca nu ai rămas însărcinată, linia de control este singura care va apărea pe testul de sarcină”, este explicația medicului.
Testele de sarcină sunt la îndemâna oricui și se găsesc în toate farmaciile. Ei bine, în mod normal așteptați până în următoarele celei în care așteptați în mod normal premensruația, pentru a face testul de sarcină.
În cazul în care menstruatța trebuia sa soseasca în data de 2 martie, testul de sarcina ar trebui făcut începând cu 9 martie, pentru un maxim de siguranță.
Nu este greșit nici dacă vreți să faceți testul de sarcină în prima zi de întârziere a ciclului menstrual. Faceți teste care promit acuratețe foarte mare, pentru a afla sigur un rezultat corect.
Dacă rezultatul este unul negativ, dar menstruatia tot nu apare, repetați testul de sarcină la cca o săptămână de la primul.
„Pentru confirmarea sarcinii, medicul îți va recomanda efectuarea analizei de sânge pentru beta HCG. Rezultatul obținut va arăta cu exactitate dacă există sau nu o sarcina. Ulterior, pe langa testul de sânge, se recomandă efectuarea unei ecografii transvaginale”, este recomandarea medicului ginecolog.
Puteți apela la ecografia transvaginală de confirmare doar daca ați calculat că vă aflți în săptămâna a 6-a de sarcină, respectiv de la ultima menstruație.
Este posibil ca un test să iasă pozitiv, fără ca femeia să fie însărcinată.
Un rezultat fals-negativ se poate înregistra mai des decât cel fals-pozitiv. Există mai multe situații când se poate întâmpla acest lucru: