E bine sau nu să dormi cu geamul deschis? Efectele pe care sigur nu le-ai fi bănuit

Concluziile specialiștilor cu privire la dormitul cu geamul deschis.
E bine sau nu să dormi cu geamul deschis? Efectele pe care sigur nu le-ai fi bănuit

Cu toții știm cât de important este pentru sănătate un somn odihnitor. Însă căldura de afară poate fi un factor perturbator pentru somn. Iar cea mai la îndemână metodă de a ne răcori pe timpul nopții este să dormim cu ferestrele deschise. Dar este bine sau nu să dormim cu geamul deshis? Iată ce spun specialiștii.

E bine sau nu să dormi cu geamul deschis?

Multe persoane dorm cu geamul deschis noaptea, mai ales pe timpul verii, pentru a se răcori. Și dacă crezi că te odihnești mai bine atunci când ai ferestrele deschise, cel mai probabil ai dreptate.

Specialiștii susțin că ne putem simți mai energici dacă dormim cu geamurile deschise, dar ne avertizează asupra efectelor mai puțin benefice pe care le-ar putea avea acest obicei asupra sănătății.

Citește și: Cum să dormi mai bine când e caniculă afară. Ponturi pentru un somn bun și liniștit

Poate fi chiar periculos să faci acest lucru. Spre exemplu, dacă locuiești într-o zonă cu o criminalitate mare, s-ar putea să nu fie tocmai cea mai bună idee să ții ferestrele deschise noaptea, mai ales dacă locuiești la parter. Șansele ca cineva să îți intre în casă sunt mari, chiar dacă ții geamul rabatat.

Și chiar dacă locuiești la un etaj superior, somnul îți poate fi perturbat de zgomotele puternice precum sirenele poliției, ambulanței sau altele asemenea.

Citește și: Metoda banală ca să adormi mai repede. Ce trebuie să faci înainte de a te băga în pat, așa vei avea un somn profund

Mai mult, dacă te confrunți cu alergii grave și se întâmplă să fie primăvară, poți fi afectat de polenul care poate pătrunde foarte ușor în camera în care dormi.

De ce nu este indicat să dormi cu ferestrele deschise

Totodată, este indicat să ții cont și de vremea de afară atunci când vrei să dormi cu ferestrele deschise. Dacă locuiești într-o zonă cu o umezeală ridicată, cel mai bine ar fi să închizi ferestrele și să folosești aerul condiționat.

Există și persoane care dorm cu geamurile deschise chiar și pe timpul iernii. Aceasta nu este chiar cea mai bună idee, deoarece chiar dacă locuința este călduroasă, te poți trezi cu facturi uriașe la gaze, întrucât centrala va funcționa la o capacitatea mai mare pentru a menține căldura în casă.

De asemenea, dacă locuiești într-o zonă puternic industrializată, cel mai probabil, nu vei beneficia de aer proaspăt din exterior. Nu este un secret că aerul puternic poluat din exterior nu este bun pentru sănătate. În acest caz, ceea ce poți face este să apelezi la un purificator de aer în dormitor. Chiar dacă nu va rezolva complet problema, va avea totuși efecte benefice, astfel că vei respira un aer mai curat.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *