Adina Foldager este fondatoarea primului brand de puericultură scandinavă din România. Ea a ajuns în scurt timp una dintre cele mai vestite femei de afaceri. La baza succesului nu stau doar capacitatea ei de muncă și cunoștințele în domeniu, ci și partenerul de viață și cei doi copii. Adina Foldager, expert în puericultură, ne-a povestit, despre toate acestea, într-un interviu pentru ego.ro
În ultimii ani, de când business-ul ei a prins amploare, Adina Foldager este mai mereu pe drumuri. Acest aspect nu i-a dăunat însă vieții de familie.
„Îmi este clar că stilul nostru de viață poate părea, din afară, pentru mulți, unul de neconceput. Însă noi mereu am călătorit foarte mult. În cariera noastră înregistrăm între 180-250 de zile pe an de călătorie pentru afaceri. La acestea se mai adaugă vacanțele noastre. Copiii sunt crescuți în acest ritm. De mici i-am luat în călătorii cu noi ori de câte ori am avut șansa și ne-a plăcut să îi scoatem la restaurante. Este foarte important să fii deschis lumii, să cunoști culturi noi, să trăiești cât mai internațional. Și să știi cum să te comporți. De aceea vizitele la restaurante reprezentau o probă de comportament, dar și o nouă experiență culinară”, ne-a povestit Adina.
Ea a explicat și care este motivul pentru care crede că cei doi copii, Annabella și Bertil, nu îi vor aduce mai târziu reproșuri.
„Pentru niciunul dintre noi, acest stil de viață nu reprezintă o problemă. Nu știm dacă la un moment dat ni se vor face reproșuri de către copii pentru cum am încercat să îi educăm. Dar gândindu-ne la cât de nerăbdători sunt ei să înceapă următoarea vacanță și să mergem „acasă, în România”, ne face să credem că îi bucură experiența aceasta”.
Adina a studiat în Germania, dar s-a mutat în Danemarca, țara de origine a soțului ei, Ture Foldager, fără să clipească. Când a făcut acest pas nu înființaseră încă brand-ul, iar job-ul ei o solicita la maximum. Însă, partenerul ei de viață a știut cum să o convingă.
„Pe soțul meu l-am cunoscut prin intermediul serviciului, amândoi lucram pentru aceeași companie. Și după foarte mulți ani de colaborare și de muncă zilnică împreună, ne-am îndrăgostit și am devenit un cuplu. În urmă cu 20 de ani, mi-am continuat studiile în Germania, unde eram și stabilită. Familia mea a rămas în România”, a spus Adina Foldager.
„Decizia de a alege Danemarca a fost relativ simplă. Soțul meu avea deja o familie acolo, care ne este extrem de dragă și de care nu doream să ne îndepărtăm. Noi suntem un cuplu mai familist și avem norocul de a ne bucura de niște relații foarte plăcute cu socrii și cumnații noștri. Deși mă mutam din Germania în Danemarca, am putut să fiu în continuare activă, în același job. Pentru că oricum trebuia să călătoresc foarte mult. Soțul meu, în schimb, în calitate de CEO în Scandinavia trebuia să fie alături de echipa sa în acea regiune. Decizia a fost una bazată pe logică, nu a trebuit să mă convingă, dar pentru vremea friguroasă tot îi fac reproșuri”, ne-a mai povestit Adina.
Reușește să fie mamă, soție și femeie de afaceri datorită susținerii familiei sale, soțul fiind principalul pion de sprijin al Adinei.
„Noi, femeile, putem să fim orice ne propunem. Dar, în contextul în care eu mă aflu, trebuie să menționez că partenerul meu de afaceri și de viață este cheia. Soțul meu mă știe de foarte mulți ani. Și știe că eu mai întâi de toate sunt femeie, nu soție sau mama cuiva. Susținerea, respectul și dragostea de care ne bucurăm reciproc, cred eu că reprezintă superputerea noastră. Suntem extrem de organizați, ne suplinim atunci când este nevoie, ne împărțim munca, atribuțiile. Și pe cât mai complicată devine situația, pe atât mai tare ne sudăm și soluționăm orice problemă”, ne-a mai spus Adina Foldager, expert în puericultură.
Pe lângă atributele înșirate mai sus, ea găsește timp să fie femeie și să aibă activități total diferite față de cele casnice sau de cele legate de carieră.
„Totodată, Ture știe cât de importante sunt prieteniile mele cu grupul de fete care îmi este alături de aproape 25 de ani. Și că un city break cu ele mă revigorează mai tare decât 3 săptămâni în Bali. Am o personalitate agitată și pe alocuri vulcanică. Însă liniștea sufletească de acasă mă face să pot orice. Este totuși un mare avantaj să pornești un astfel de proiect când sunt copiii mai mari. Înțelegerea și cooperarea lor ajută enorm”.
Adina a ajuns expert în puericultură (n.r. – ramură a medicinei care se ocupă cu metodele de creștere și de dezvoltare armonioasă a copiilor), după ce a studiat intens. Ea s-a documentat, dar a și exersat alături de cei doi copii ai ei. Deși a fost născută și crescută în România, viața din Germania și Danemarca a făcut-o să aleagă un alt gen de educație pentru micuții ei. Aceasta este cu totul diferită față de ceea ce mai vedem azi în casele românilor.
„Annabella și Bertil sunt la fel ca orice copil de vârsta lor. Momentan suntem în faza în care se doarme până la prânz. Camerele sunt întunecate, arată jalnic și mersul la duș e un chin. Libertatea lor este constrânsă de vârsta lor, cred că așa cum este în orice familie. Școala și activitățile fizice sunt pe primul lor. Au libertatea de a alege orice activitate fizică își doresc, atâta timp cât în fiecare an sunt înscriși la una. Au libertatea de a dispune de profile pe canalele de socializare. Însă și noi avem acces la ele și supraveghem ce se postează și cu cine se conversează”, a spus Adina.
„Nu intrăm în intimitatea lor, atâta timp cât nu ni se dau motive să o facem. Încă de la 3 ani băteam la ușă înainte de a intra în camera lor. Și așteptam aprobare înainte a apăsa clanța. Primesc bani de cheltuială lunar. Dar dacă depășesc suma alocată și au nevoie de un supliment, trebuie să lucreze pentru diferența de bani. Această muncă constă în diverse activități practice. Acestea sunt tăiatul ierbii în grădină sau datul cu aspiratorul”, ne-a mai povestit Adina Foldager, expert în puericultură.