Dana Săvuică alături de invitații ei, Ozana Barabancea și Mihai Ionescu, chirurg de excelență în industria bariatrică, au discutat despre slăbit și îngrășat. Au dezbătut tema de interes a secolului 21, obezitatea.
De fiecare dată când punem un kilogram în plus, nu ne mai place cum arătăm. Între mișcare, sport, înfometare, multe persoane ajung să facă și anumite intervenții. De-a lungul anilor Ozana Barabancea a trecut printr-o mulțime de transformări. „Acum lumea îmi spune că îmi stă un pic mai bine mai rubensiană, că eram un pic prea slabă. Cert este că după prima operație de gastric sleeve nu puteam să mai cânt așa de bine, dar după ce mi-am pus inelul, am renăscut vocal. După o săptămână am reușit să cânt cum cântam înainte de operație.” a povestit Ozana.
Chirurgul Mihai Ionescu a oferit și mai multe detalii despre operația de micșorare a stomacului. „Cei care au un inel mănâncă mai puțin, pentru că alimentele se vor opri în inelul respectiv care nu face altceva decât să stranguleze stomacul. Cei care mănâncă și au un inel se vor sătura mult mai repede. E o formă de a păcăli și de a induce sațietatea.”
Creierul ne oferă impulsurile de a mânca sau de a ronțăi în plus. Nu mai avem mese principale sau secundare, ceea ce este complet nesănătos. Gustările din timpul zilei pot duce deseori la acumularea de kilograme în plus. „Cu inel sau fără, cu operație de gastric sleeve, trebuie să fim disciplinați.” A spus Ozana Barabancea subliniind importanța celor trei mese pe zi.