Electrocasnicele care nu trebuie ținute unul lângă celălalt. Mulți români fac greșeala

Electrocasnicele care nu trebuie ținute unul lângă celălalt. Mulți români fac greșeala

În societatea de astăzi, tehnologia a devenit parte integrantă din vețile noastre. Diferitele dispozitive și aparate pe care le avem în casă sunt menite să ne ușureze viața, iar utilitatea lor nu poate fi contestată. Cu toate acestea, ceea ce mulți nu cunosc este faptul că anumite electrocasnice nu trebuie ținute unul lângă celălalt. Motivul este simplu: așa vei avea un consum mai mic de energie, ceea ce se va resimți implicit și în buzunar.

Electrocasnicele care nu trebuie ținute unul lângă celălalt

Electroasnicele precum firgiderul și cuptorul sunt printre cei mai mari consumatori de energie dintr-o locuință. Însă ținute aproape unul de celălalt, este fără îndoială una dintre greșelile care ne costă cel mai mult. La propriu. Și asta deoarece consumul de energie este mult mai mare.

Trebuie să le permitem celor două aparate electrocasnice să funcționeze în cel mai bun mod posibil, evitând fluctuațiile de temperatură. De aceea, este esențial să le poziționam în locuri opuse unul de celălalt.

Motivul pentru care nu ar trebui niciodată să așezi cuptorul lângă frigider este simplu: cuptorul degajă căldură, care este deăunătoare frigierului ce are rolul de a menține alimentele reci pentru a le păstra o perioadă mai lungă de timp.

Citește și: De ce nu trebuie să ții niciodată pâinea în frigider. E cea mai mare greșeală, ce se întâmplă, de fapt, cu ea

Recomandări importante

Așadar, dacă vrem să prelungim durata de viață a acestuia și, în același timp, să economisim energie electrică, este mai bine să amplasăm frigiderul într-un loc răcoros, izolat de sursele de căldură.

Prin alăturarea celor două aparate, nu faci decât să forțezi frigiderul să funcționeze la o putere mai mare de fiecare dată când gătești. Acest lucru se traduce implicit prin costuri mai mari la energia electrică, dar și printr-o diminuare a duretei de viață a frigiderului.

De aceea este recomandat să pătrezi ambele aparate departe unul de celălalt. Spre exemplu, le poți așeza pe fiecare la câte un capăt al buctăriei.

Citește și: Butonul secret pe care îl au frigiderele și de care puțină lume știe. Te scapă de mirosurile neplăcute, unde se află de fapt

Același principiu este valabil și pentru alte dispozitive care degajă căldură, precum aragazul sau plita electrică. Evită să pui astfel de electrocasnice lângă frigider, deoarece nu vei face decât să plătești mai mult la factura de energie electrică și să grăbești defectarea unor piese esențiale ale frigiderului precum compresorul, care în condiții de căldură mare este forțat să funcționeze mai mult.

De asemenea, un alt sfat util de care ar trebui să ții cont este ca atunci când deschizi cuptorul pentru a scoate mâncarea gătită, să eviți să deschizi și frigiderul, deoarece acest lucru îl va face să piardă rapid din aerul rece din interior și astfel va trebui să lucreze din nou pentru a răci totul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.8 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *