Elena Udrea, adusă în România. Unde își va ispăși pedeapsa

Elena Udrea a fost adusă joi în țară, prin Vama Giurgiu.
Elena Udrea, adusă în România. Unde își va ispăși pedeapsa

Elena Udrea a fost adusă joi în România, după ce pe 10 iunie justiția din Bulgaria a decis ca fostul ministru al Turismului să fie extrădat. Udrea are de ispășit o pedeapsă de 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Ea va fi încarcerată la Penitenciarul Târgșor, unde va avea parte de aceleași condiții de detenție ca orice altă deținută.

Elena Udrea, adusă în România. Fostul ministru urmează să fie transferată la Penitenciarul Târgșor

Fostul politician a intrat în țară pe la Vama Giurgiu și urmează să fie predată polițiștilor de la Penitenciarul Giurgiu, urmând ca după finalizarea procedurilor să fie transferată la Penitenciarul Târgșor de lângă Ploiești. Timp de 21 de zile, Elena Udrea va rămâne în carantină, iar apoi o să fie închisă alături de celelalte deținute.

Fostul ministru va sta într-o cameră ce îi asigura un spațiu minim de 4 mp, va avea apă potabilă în permanență și apă caldă cu program, arată FSANP (Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor) într-un comunicat.

Având în vedere criteriile legale de stabilire a regimului de executare, aceasta va fi încadrată de către Comisia din penitenciar la un regim inițial, ce ar putea fi închis sau semideschis.

Elenei Udrea i se va asigura zilnic plimbarea în aer liber timp de minimum două ore, în curți de plimbare amenajate. Dacă fostul politician nu va opta să presteze muncă ori să participe la alte activități în afara camerei, perioada minimă de plimbare în aer liber va fi de 3 ore, indiferent de regimul de executare.

Elena Udrea își va ispăși pedeapsa la Penitenciaru Târgșor-Nou
Penitenciarul de femei Târgșorul Nou

După două luni petrecute în detenție în Bulgaria, Elena Udrea a fost extrădată

Pe data de 7 aprilie 2022, Elena Udrea a fost condamnată de Înalta Curte de Casație și Justiție la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, fiind găsită vinovată pentru acuzații de luare de mită și abuz în serviciu.

Înaintea pronunțării deciziei, fostul ministru a reușit să fugă din țară, însă a fost prins de autoritățile bulgare în timp ce încerca să treacă punctul de frontieră cu Grecia. Ulterior, fostul politician a fost reținut de autoritățile bulgare și a solicitat să nu mai fie extrădat, invocând condițiile precare din sistemul penitenciar din România.

Judecătorii bulgari i-au respins cererea Elenei Udrea, iar la 10 iunie au decis ca fostul ministru să fie extrădată în România.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
7.2 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii
  • Referitor la ( Lenuta)mi se pare corect sa beneficieze de un tratament egal cu celelalte detinute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *