Epilarea cu zahăr, o metodă tradițională egipteană antică pentru îndepărtare părului nedorit. Zahărul implică utilizarea unei paste 100% naturale pentru a îndepărta părul de la rădăcină.
Dacă îți dorești o modalitate mai puțin dureroasă de a îndepărta părul nedorit, zahărul ar putea fi răspunsul pe care îl căutai. Spre deosebire de epilarea cu ceară, nu necesită benzi pentru îndepărtare și multe femei o preferă față de alte tehnici de îndepărtare a părului. Iată tot ce trebuie să știi înainte de a alege această metodă.
Pentru început, iată câteva diferență între acest tip de epilare și ceară. Există câteva diferențe esențiale între epilarea cu zahăr și epilarea cu ceară. În cazul epilării cu zahăr, pasta este aplicată în direcția opusă creșterii firului de păr. Apoi se îndepărtează în direcția creșterii părului. La epilarea cu ceară, ceara este aplicată în aceeași direcție de creștere a părului și este îndepărtată în direcția opusă. Din această cauză, rezultatele pot să fie foarte diferite.
Pasta de zahăr este făcută dintr-un amestec de lămâie, apă și zahăr. Ingredientele sunt încălzite împreună pentru a forma o consistență asemănătoare unei bomboane și se aplică în această formă pe piele. Pasta răcită se aplică pe piele în direcția opusă creșterii părului. Se îndepărtează apoi în direcția creșterii părului, prin trageri rapide și mici.
Epilarea cu zahăr este puțin mai costisitoare decât epilarea cu ceară. De asemenea, firul de păr trebuie să fie crescut de minim 12 zile pentru a fi îndepărtat eficient. Altfel, dacă este foarte scurt, rezultatele s-ar putea să nu fie cele așteptate. Totuși, pe termen lung această metodă poate să fie o investiție avantajoasă. În timp, intervalele la care se realizează epilarea ajung să crească uneori și până la 2 luni.
Avantajele epilarii cu zahăr față de epilarea obișnuită au legătură în primul rând cu tehnica folosită. Zahărul nu se va lipi de celulele vii ale pielii, doar celulele moarte ale pielii sunt îndepărtate. Astfel, nu există riscul de abraziune sau ruptură.
Pasta de zahăr este călduță când este aplicată, deci nu există nici riscul de a arde pielea. Pasta de zahăr se aplică în sens invers direcției creșterii părului. Apoi se îndepărtează în direcția naturală de creștere, astfel că procesul este mai puțin dureros și elimină ruperea părului. Deoarece zahărul exfoliază doar suprafața pielii, acesta poate fi reaplicat de mai multe ori pe aceeași zonă a pielii.
Dezavantajele ar fi legate în primul rând de costuri. Această metodă tinde să fie mai scumpă decât epilarea cu ceară. Costul poate varia în funcție de salonul preferat. În plus, există o tehnică de îndepărta pasta care, dacă este făcută incorect, ar putea duce la vânătăi. De exemplu, dacă pielea nu este strânsă atunci când se îndepărtează zahărul. În plus, dacă pasta este lăsată să acționeze prea mult timp, există riscul apariției foliculitei.