Este posibil să fii însărcinată și să nu-ți dai seama. Ce este sarcina criptică, răspunsul specialiștilor

Este posibil să fii însărcinată și să nu-ți dai seama. Ce este sarcina criptică, răspunsul specialiștilor

Poate ai auzit cazuri când o femeie ajunge la spital cu dureri severe și își dă seama că este însărcinată exact în momentul în care intră în travaliu. Astfel de situații ne lasă cu gura căscată.

Totuși, ne întrebăm: este posibil să nu realizezi că ești însărcinată? Cum rămâne cu simptomele, greața, loviturile fătului în burtă? Dacă începem să analizăm totul obiectiv, ne este greu să credem. Dar da, o femeie poate să fie gravidă și să nu-și dea seama.

Motivele pentru care s-ar putea să nu realizezi că ești însărcinată

Nu ai simptome legate de sarcină

Ți s-a spus mereu că prima lună de sarcină este însoțită de greață, amețeli, oboseală și mult somn, dar haide să ne punem în două situații. Prima: dureri poți avea la menstruație, în al doilea rând, sunt cazuri când nu simți niciun astfel de simptom dacă ești însărcinată. Depinde de fiecare femeie în parte și de hormoni. Prin urmare, ai trece de primul trimestru de sarcină fără să îți dăm seama.

Regula falsă

Deoarece unele femei au perioade neregulate de menstruație și ușoare, s-ar putea să observi că ciclul menstrual s-a redus considerabil, dar nu atribui asta sarcinii. Toată lumea știe că primul simptom, de obicei caracteristic în acest stadiu, este absența menstruației. Deși, după cum vezi, nu trebuie să fie întotdeauna așa.

Iei anticoncepționale

Încrederea femeilor în contraceptive le determină să refuze că ar putea aștepta un copil. Însă, sunt cazuri în care poți rămâne gravidă chiar dacă iei astfel de pastile.

Negarea sarcinii

Există psihologi care afirmă că sarcina poate fi criptică (condiţie rară în care o femeie, deşi este însărcinată, nu ştie şi află aproape de naştere), pentru că viitoarea mămică neagă existența ei de teamă.

Menopauza

„Nu am cum să fiu însărcinată. Sunt la menopauză”: când femeile au intrat în perioada premenopauză și încep să aibă cicluri menstruale intermitente, este posibil să fie o sarcină, de fapt. Mare atenție la acest aspect.

Burtă mică sau bebeluș care se mișcă puțin

Dar cum să nu realizezi că este însărcinată? Copilul nu se mișcă? Poate că nu. Este posibil ca viitoarele mămici să nu aibă o burtă mare, fie pentru că sunt corpolente de la Mama Natură, fie pentru că bebelușul stă într-o poziție neobișnuită, ceea ce face ca burtica să nu fie la fel de vizibilă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *