Fasole verde la borcan pentru iarnă. Nu are conservant sau aspirină. Secretul ca să se păstreze excelent și 2 ani

Doar câteva gospodine știu această rețetă
Fasole verde la borcan pentru iarnă. Nu are conservant sau aspirină. Secretul ca să se păstreze excelent și 2 ani

În această perioadă a anului, gospodinele din toate colțurile țării încep să facă provizii pentru iarnă. Acestea pregătesc cu drag cele mai gustoase preparate pentru sezonul rece. Printre ele se numără zacusca, murăturile, dulcețurile, gemurile sau compoturile. În rândurile de mai jos, însă, noi îți vom prezenta o reţetă mai puţin cunoscută, și anume cea de fasole verde la borcan.

Cum pui fasolea verde la borcan pentru la iarnă

Vara este, fără îndoială, sezonul legumelor. Morcovi, vinete, fasole verde, pe toate le găsim pe tarabele piețelor din toate colțurile țării. Însă, iarna le ducem dorul și ne-am dori să ne mai putem bucura de gustul lor.

De aceea, gospodinele pun câteva legume în pungi și le introduc în congelator, putând astfel să le folosească chiar și în timpul sezonului rece. Puține dintre ele știu, însă, că există și un alt mod de a le savura iarna.

Noi vom vorbi despre delicioasa fasole verde, care poate fi păstrată foarte bine și în borcane. Cum? Ei bine, ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a o pregăti. Iată care sunt acestea:

  • fasole verde, proaspătă
  • apă
  • sare pentru murături

Te-ar mai putea interesa și Legumele pe care să nu le plantezi niciodată lângă fasole. Strică toată recolta!

Cum se prepară fasolea verde la borcan

În primul rând, se curăță fasolea de codițe și se alege de impurități, după care se spală și se opărește în apă cu sare. Mai departe, se pune o linguriță de sare la un litru de apă.

Se lasă pastăile în apa clocotită cam trei sau patru minute sau până când începe să își schimbe culoarea. Ulterior, acestea se scot într-un vas și apoi se pun frumos în borcane.

Înainte de acest pas, însă, recipientele trebuie să fie spălate bine şi uscate. După ce păstăile au fost puse în borcane, urmează un alt pas important.

Deasupra se toarnă apa în care au fost opărite, apoi se pun capacele și se închid ermetic, după care se sterilizează aproximativ 60 de minute. În final, se lasă la răcit în apa în care au fiert, apoi se pun pe rafturi în cămară.

Te-ar mai putea interesa și Cum scapi de dăunătorii fasolei verzi din grădină. Trucul care rezolvă această mare problemă!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *