Cătălin Botezatu a fost mereu înconjurat de femei, cu unele a avut relații amoroase, cu altele doar profesionale, însă de cele mai multe ori acestea au rămas în preajma lui. Totuși, designerul are o doamnă care îi este alături de ani buni, chiar dacă uneori o mai scoate din minți. Cătălin Botezatu a declarat, în exclusivitate pentru EGO.ro, că de când a devenit o persoană responsabilă și recliclează toate deșeurile din casă, a bulversat-o total pe cea care îl ajută la curățenie.
Cătălin Botezatu nu doar că susține campaniile de reciclare responsabil, dar a luat atitudine încă din prima clipă în care a auzit că acest lucru se poate realiza și la noi în țară. Ba, mai mult, după ce și-a adunat fiecare cablu, fiecare echipament electric și electrocasnic, de care nu mai avea nevoie și a început să diversifice deșeurile, Botezatu și-a învățat prietenii și comunitatea din social media să-i urmeze exemplul. Acest nou stil de viață adoptat de Botezatu a dat-o oarecum peste cap pe femeia care îl ajută la curățenie, căci colectarea selectivă implică depozitarea gunoiului în containere separate și ridicat în zile diferite de cei care se ocupă de acest proces. Astfel că, zilnic, femeia are de strâns gunoi și de depozitat în containere diferite.
„M-am învățat să reciclez, de fapt m-au învățat Sorin și Cristi, prietenii de care îți spuneam că au inițiat acest proiect, iar eu am militat mai departe și mi-am învățat toți prietenii. Am acasă tot felul de containere. Locuiesc într-o zonă rezidențială care are astfel de containere și o fac cu mare plăcere. Femeia de serviciu este puțin înnebunită pentru că am zăpăcit-o cu sticlă la sticlă, hârtie la hârtie și m-a întrebat câți saci mai facem. Cel mai nasol este când trebuie să le ducă, dar o ajut eu pentru că ea este și mică de înălțime și mai slăbuță. Oricum sunt învățat de mic, căci mama mea îmi spunea mereu să duc gunoiul. Îl duc eu, măcar să-l duc unde trebuie”, a povestit amuzat Cătălin Botezatu pentru EGO.ro.
Protejarea mediului nu constă doar în reciclarea echipamentelor electronice și electrocasnice sau în depozitarea gunoiului într-un mod organizat astfel încât să se poată recicla mai ușor, ci și prin modul nostru de viață. Designerul este de părere că oamenii trebuie să învețe că există sustenabilitate în orice și mai ales să evite să folosească produse din plastic pe cât de mult posibil. În ultimii ani, moda vine în ajutorul persoanelor responsabile, astfel că cele mai multe obiecte vestimentare sunt făcute din materiale reciclate.
„Noi am fost primii care am realizat produse reciclabile, începând de la genți, pantofi, tricouri, până la treninguri, care au avut un mare succes și am fost pionieri pe piața mondială. Iată că, în urmă cu un an, când prietenii mei Sorin Duțoiu și Cristian Stan au realizat acest proiect, RESPO DEEE, am fost iar primul care l-a susținut, primul care a aruncat la un coș reciclabil. Este o chestie pe care trebuie să o facă toată lumea, adică să reciclăm tot felul de chestii casnice care nu ne mai trebuiesc. Am militat pe toate rețelele mele de socializare pentru acest lucru, iar astăzi s-a ajuns la lucruri mărețe”, ne-a declarat Cătălin Botezatu, care a subliniat faptul că dacă măcar am încerca să avem grijă de natură, cu siguranță atunci lucrurile ar sta cu totul altfel.
„Totul poate fi reciclat, asta este clar. Dacă cu toți ne vom purta civilizat în acest sens vom avea un oraș, o țară, o planetă mai curată și, de ce nu, mai puține probleme pe plan global. Pentru că toate astea afectează clima, afectează tot și practic toate aceste lucruri rele se întâmplă din cauza noastră”.
De altfel, cea mai mare problemă este în continuare plasticul, un deșeu care reprezintă o amenințare clară și prezentă pentru planetă. Și cum există foarte mult plastic și în obiectele vestimentare, Cătălin Botezatu ne îndeamnă să donăm hainele pe care nu le mai purtăm și să apelăm cu încredere la magazinele de second hand. Designerul este conștient de faptul că România nu s-a aliniat celorlalte țări în ceea ce privește sustenabilitatea în industria textilă și că există foarte puține centre de reciclare la noi în țară, tocmai de aceea încurajează ca cele pasionate de blănuri să-și achiziționeze mai bine o haină de blană naturală, la mâna a doua, decât una din blană artificială.
„E o mare greșeală pentru că plasticul tot plastic rămâne și un produs de plastic dacă nu este reciclat ca lumea va fi la fel de dăunător. O blană naturală dacă o arunci la coș sau o îngropi, aia chiar se dezintegrează și nu se întâmplă nimic cu ea. Mie oricum îmi plac blănurile naturale și femeile cu blănuri. De fapt, blănurile artificiale sunt mai nocive decât blănurile naturale și se distrug mult mai greu decât cele naturale”, a mai declarat Cătălin Botezatu pentru EGO.ro.