Rețeta de astăzi este de fapt o tocană de ficăței de pui, la tigaie. Serviți cu garnitură de piure de cartofi, orez alb fiert sau mămăliguță, acest fel de mâncare poate constitui un prânz sau o cină rapidă și economic. Ficățeii se topesc în gură, iar sosul, deși este simplu, este atât de gustos că vrei să-l mănânci pe pâine. Pentru a frăgezi ficățeii, eu îi las la marinat, aproximativ 20 de minute, în puțin lapte dulce.
În această rețetă, ingredientele sunt simple și puține, mai exact, ficăței de pui, morcovi, sos de roșii, usturoi și ceapă.
Se spală bine ficățeii, se separă lobii și se taie punguțele verzi. Acestea dau gust amărui mâncării. După curățare, se pun ficățeii într-un bol cu lapte, pentru 20 de minute.
Între timp, se curăță ceapa și usturoiul și se taie solzișori.
Ardeiul se curăță de semințe și se taie mărunt. Morcovii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mare. Pentru a economisi timp, toc legumele în robotul de bucătărie.
Într-o tigaie mare, torn puțin ulei și pun legumele la prăjit. Când ceapa devine sticloasă, se toarnă jumate de ceașcă de apă și las la înăbușit. Se scot ficățeii din lapte, se șterg cu un șervet și se pun la prăjit împreună cu legumele.
Se mai toarnă o jumătate de ceașcă de apă și se lasă la prăjit. Când a scăzut apa se toarnă sucul de roșii, se adaugă sare și piper.
După ce a scăzut sosul de roșii, se presară, mărar sau pătrunjel tocat și se ia tigaia de pe foc.
Se servește cu garnitură de piure de cartofi, orez, cușcuș sau mămăliguță.
Poftă bună!