Fiul regretatului comentator Cristian Țopescu, despre culisele emisiunii de la TVR1. Basti Țopescu este recunoscut drept cel care a promovat corsetul la bărbați. Reacțiile au fost uluitoare VIDEO EXCLUSIV

"Cel mai important lucru este să ne îmbrăcăm cum simțim noi"

Sebastian Țopescu sau Basti, așa cum îi spun prietenii”, este fiul cel mic al regretatului comentator sportiv Cristian Țopescu. La 25 de ani, tânărul nu a călcat pe urmele tatălui său, deși stă foarte bine din punct de vedere al discursului, ci și-a dorit să-și creeze un drum în lumea modei. Relativ ușor a devenit cunoscut în această industrie, mai ales că propriul stil vestimentar nu este deloc ușor de trecut cu vederea. Basti Țopescu a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că nu este deloc ușor să fii creativ din punct de vedere al propriului stil vestimentar în România.

Sebastian Țopescu: „Este încă o reticență în România de a-ți asuma niște ținute, un stil”

Deși suntem în 2023 și avem din ce în ce mai mult acces la informație, românii sunt încă reticenți în unele aspecte, cel puțin atunci când vine vorba de haine și stilul vestimentar. Cei mai mulți dintre ei și-ar dori să fie mai creativi, dar le este teamă de impactul pe care îl vor avea asupra societății. De această părere este și Basti, fashion editor și stilist la origini.

Pe Sebastian Țopescu l-am întâlnit la petrecerea anuală organizată de revista Viva!, eveniment care avea ca dress code „like a movie star” (nr. ca un star de cinema), tematică pe care cei mai mulți dintre invitați au încercat să o respecte.

„La evenimentul acesta am văzut cățiva oameni care cumva au ieșit din zona lor de confort. Mulți din aceiași pe care îi văd mereu, dar văd că se mai tot adună, se mai tot potrivesc. Cred că mergem în direcția bună, cred că mai e mult de lucru la chestia asta, din simplu fapt că simt că este încă o reticență în România de a-ți asuma niște ținute, un stil. Cred că în seara asta tematica este foarte deschisă în așa fel încât este greu să dai pe lângă ea. Mai grav este când sunt tematicile alea exacte, acolo începe să se deraieze toată lumea”, ne-a declarat Basti, completând că ținuta lui este dintr-un film vechi, pe care crede că doar puțini îl vor înțelege.

„Eu nu știu din ce film am venit. Ceva franțuzesc din ăsta de l-au văzut cinci oameni și probabil bunica ta sau a mea. Ceva pe acolo. Cu părul ăsta de bebeluș renascentist”.

„Ne pasă prea mult de capra vecinului”

Asta și pentru că românii nu s-au acomodat încă cu ideea că bărbații pot purta corsaje, că pot avea haine și mai strâmte sau scurte și că pot accesoriza o ținută la fel de mult ca o femeie.

„Chiar dacă o să mă înjure multă lume pentru ce urmează să zic, eu cred că ne pasă prea mult de capra vecinului și din cauză că este această păsare mare de capra vecinului, mulți dintre oamenii creativi din România se inhibă, pentru că na, te plimbi pe stradă te înjură oamenii, țipă după tine, chestii de genul și atunci mulți se inhibă. Care poate ar vrea să se îmbrace cu un tricou foarte scurt, dar simt că or să fie judecați pe stradă. Cred că în momentul în care nu o să ne mai pese de capra vecinului și o să stăm să ingrijim capra noastră, totul va evolua și va deveni și mai frumos. Mi se pare însă că deja devine, există evoluție cumva”, ne-a mai declarat Basti despre ceea ce se întâmplă în momentul de față din punct de vedere stilistic în România, completând că această teamă oprește creativitatea multora.

„În momentul în care nu îți mai pasă, se schimbă lucrurile”

Nu și pe a lui, care nu a ținut cont de prejudecăți atunci când a decis să-și exprime personalitatea cu ajutorul hainelor și accesoriilor, deși, de cele mai multe ori, nu era înțeles de cei din jur.

„E frica asta. În momentul în care nu îți mai pasă se schimbă lucrurile. Spre exemplu eu, cum mă vedeți acum, așa mă îmbrac și pe stradă. Sincer să vă spun cred că am fost înjurat o dată în 25 de ani. Adică ar părea că aș fi mult mai înjurat, dar chiar nu. Mi se pare că dacă chiar te reprezintă pe tine, oamenii nu or să vină să îți zică nimic. Pentru că cumva, chiar dacă li se pare străin sau nou, se vede că se potrivește cu persoana respectivă. Cel mai important lucru este să ne îmbrăcăm cum simțim noi și ce ne reprezintă pe noi. Fie că este mai simplu, fie că este mai pompos, adică important este să ne arătăm personalitatea prin haine, nu să ne mascăm personalitatea”, a mai completat fiul cel mic al regretatului Cristian Popescu pentru EGO.ro.

„Îmi place foarte mult să cumpăr de la second hand”

Dacă la prima impresie pare că își cheltuiește toate veniturile pe haine și accesorii, Basti ne-a declarat că a trecut de mult de perioada aia și că acum merge mult pe ideea de sustenabilitate.

„Sincer, acum ceva vreme toți banii mei se duceau pe haine. Acum sunt mult mai atent cu ele și îmi place foarte mult să cumpăr de la second hand și cumva cumpărând de la SH sau Vintage, chestiile alea nu se duc din sezon, nu-și pierd frumosul. Cred că am ajuns cumva într-un echilibru. Acum nu pot să mint și să zic că sunt Dumnezeul sustenabilității, căci și pe mine mă mai apucă noaptea câteodată să comand tot ce văd în fața ochilor mei. Doar că se întâmplă foarte rar în comparație cu în trecut”, ne-a povestit tânărul, mărturisind că pentru el este musai să aibă o garderobă complexă, mai ales că este de profesie stilist, dar și propriul stilist pentru emisiunea „Vis sau realitate” pe care o moderează la TVR1.

„Mă îngropam eu pe mine dacă îmi luam stilist la emisiune, având în vedere că și eu lucrez ca stilist. Am folost 90% din hainele mele, sunt ținutele pe care eu le-aș fi purtat și mă bucur că am avut libertatea de a mă îmbrăca exact cum vreau pentru că consider că este important să se vadă lucrurile astea și să se promoveze nu stilul meu vestimentar neapărat, dar acest mod în care eu pot să mă îmbrac cum vreau, ar putea să inspire și o să dea curajul și altora să se îmbrace exact cum își doresc ei”, a mai declarat tânărul pentru EGO.ro, completând că la fel de liber este și în discuția cu invitatul său, neavând un scenariu predefinit după care să meargă la fiecare filmare.

„Noi nu avem niciun scenariu. Noi știm ce facem, adică știm care este visul, plecăm de acasă să devină realitate. De exemplu, Marius Manole și-a îndeplinit visul de a fi pilot. Știm lucrurile astea pe care le ducem logic, gen o să pilotăm, dar nu știm pașii exact. Am vorbit asta și cu producția ca eu și vedeta să nu prea știm lucrurile asta ca să avem reacții reale și ca vedeta care își îndeplinește visul chiar să simtă că își trăiește visul pe bune, nu doar face circ pentru cameră. Pentru că scopul nostru nu este să facem până ne iese, scopul nostru este să experimentăm și să documentăm experiența, apoi la televizor vedem reacția exactă dar fără niciun fel de scenariu. Câteodată este greu, dar mă bucur că sunt eu sarcastic și glumeț”.

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
6 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *