Floarea pe care să o ții în casă, în luna octombrie. Motivul te va surprinde total

Sensul simbolic al acestei flori
Floarea pe care să o ții în casă, în luna octombrie. Motivul te va surprinde total

Frumusețea fiecărei flori este unică, la fel și energia ei. În plus, toate plantele au propriul său caracter și particularitate. Știința reflectă expresivitatea senzuală a fiecărei flori. Specialiștii susțin că o plantă este benefică pentru casa ta, de aceea este bine să o ții în locuință în luna octombrie.

Floarea pe care să o ții în casă, în luna octombrie

Se știe că plantele au numeroase beneficii pentru sănătate, dar și pentru casa în care acestea cresc. Pe lângă numeroasele particularități pe care le au, există unele flori care aduc noroc mare în casă. Arta Feng Shui promovează plantele care atrag norocul, așa că este musai să le ai în preajmă. Printre ele se numără și floarea de aster, denumită popular și ochiul boului pitic!

Ne aflăm la jumătatea lunii octombrie, ceea ce înseamnă că avem parte de un nou ciclu energetic, dar nu oricare. Odată cu sosirea toamnei vin mari oportunități pentru acele persoane care își caută jumătatea. Poate vă sună ciudat și chiar vă întrebați ce legătură are luna octombrie cu energia dragostei, așa că răspunsul se află într-o floare mică, colorată, numită aster.

Citește și: Nu mai arunca la gunoi cojile de portocală. Ce poți să faci cu ele, de fapt. 10 întrebuințări geniale

Floarea de aster aduce noroc în dragoste

Tradus din greacă, astra înseamnă „stea”.  Potrivit mitului grec antic, asterul a apărut din praful cosmic când Fecioara s-a uitat din cer și a plâns. Pentru grecii antici, asterul simboliza dragostea și iubirea. Printre chinezi, aster înseamnă frumusețe, farmec, modestie, smerenie și eleganță.

Cunoscută și sub numele de cerul înstelat sau planta scoțiană (datorită țării sale de origine), această floare aparține genului peren. Are un aspect asemănător margaretelor. Este foarte ușor de întreținut și rezistă perfect la frig, așa că o poți planta atat în grădină, cât și într-un ghiveci.

Perioada sa de înflorire începe în toamnă și este folosită de sute de ani ca o amuletă care aduce dragoste. Trebuie doar să ai grijă de ea în mod corespunzător și să o faci să înflorească cât mai des, astfel încât să-ți aducă noroc pentru a întâlni persoana potrivită.

Citește și: Nu mai strânge frunzele uscate din curte. Greșeala pe care mulți români o fac, de ce să renunți la acest obicei

Sursa: panoramaweb.com

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *