Plantele în ghiveci și cele din grădină au nevoie de îngrijire diferită pe parscursul anului. În timp ce unele sunt afectate de scăderea temperaturilor și trebuie să fie băgate în casă, altele rezistă bine la frig și vânt și nu au nevoie de căldură. Acestea pot fi păstrate afară, în ghiveci, sau plantate direct în grădină. Iată câteva flori de toamnă care rezistă la frig și care îți vor înfrumuseța curtea sau terasa inclusiv în sezonul rece.
Plantele care se află în curte sau pe terasă pot fi afectate de scăderea temperaturilor. Atunci când apare bruma și pământul îngheață, rădăcinile lor au de suferit. Pentru a le proteja, grădinarii au la îndemână câteva trucuri. Plantele care sunt în ghiveci pot fi mutate în interior, unde sunt ferite de ger și de îngheț. În cazul celor care sunt plantare în grădină însă, lucrurile sunt mai complicate.
Pentru a proteja plantele din curte și din grădină de ger, se poate folosi mulci. Acest amestec de scoarță de copac cu rumeguș și frunze sau turbă este ideal pentru că protejează plantele de îngheț. Acesta creează un strat protector, izolant, la suprafața solului, iar frigul și zăpada nu vor afecta rădăcinile florilor.
Există însă și flori rezistente, care nu au nevoie de temperaturi ridicate pentru a înflori sau pentru a rămâne verzi. Din contră, le place răcoarea și le priește afară în această perioadă. Ele pot fi plantate atât în ghiveci, cât și în grădină, fiind ideale pentru toamnă.
Aceste flori care vara sunt mereu înflorite și colorate se bucură de răcoare mai mult decât de soare. Sunt mai viguroase și mai puternice primăvara și toamna, atunci când temperaturile sunt mai scăzute. Rămân înflorite chiar și după ce temperaturile scad considerabil și rezistă bine afară până la pragul înghețului, după care își pierd florile până primăvara viitoare.
Citește și: Când se tund mușcatele. Trucul pentru o înflorire bogată
Aceasta plantă care se găsește sub mai multe forme, în funcție de soi, poate fi pusă în ghivece, jardiniere sau straturi direct în curte. Florile spectaculoase ies în evidență indiferent unde ai așeza aceste plante, chiar și după venirea toamnei. Soiurile care cresc pe înălțime pot ajunge și până la doi metri. Preferă vremea rece și înfloresc abundent primăvara și toamna.
Deși nu sunt asociate cu frigul, aceste plante rezistă foarte bine atunci când temperaturile scad. În zonele în care nu există îngheț, petuniile sunt plantate mai degrabă toamna decât vara. Au nevoie doar de lumină naturală, apă și fertilizant pentru a face flori spectaculoase, indiferent de anotimp.
Citește și: Cum se păstrează mușcatele peste iarnă. Reguli de aur ca să înverzească din nou și să fie bogate în flori
Florile cel mai puternic asociate cu toamna rezistă bine in ghivece sau în curte mult timp după venirea toamnei. Înfloresc începând cu luna septembrie, iar florile lor se păstrează multă vreme, chiar dacă temperaturile scad semnificativ.
În ciuda aspectului gingaș și fragil, aceste flori sunt foarte rezistente atunci când vine vorba despre condițiile meteo. Garofița poate crește până la 125 cm înălțime și face flori roz, mov deschis, albe sau roșii. Arată excelent dacă este plantată de-a lungul unei poteci sau pe lângă un gard din curte. Atunci când temperaturile sunt crescute, nu înflorește atât de abundent, însă își revine odată cu venirea toamnei.
Aceste flori colorate, care cresc în tufe mici, înfrumusețează orice curte sau terasă. Sunt perfecte pentru a fi plantate de-a lungul unei poteci, în jurul copacilor sau puse în jardiniere. Le place vremea rece și pot rămâne înflorite până în pragul înghețului.
Alte plante care iubesc vremea rece sunt: gălbenelele, margareta africană, mangold, planta argintie, lobularia maritimă sau lavanda.