Florile tale preferate vor înflori tot anul dacă faci asta. Ce să adaugi în ghiveci, de fapt

Secretul grădinarilor cu experiență, pentru ca planta ta preferată să înflorească tot timpul.
Florile tale preferate vor înflori tot anul dacă faci asta. Ce să adaugi în ghiveci, de fapt

Fiecare pasionat de plante își dorește să vadă florile din ghiveci înflorind pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, pentru a obține acest rezultat, este esențial să furnizezi plantei tale tot ceea ce are nevoie pentru a crește sănătoasă și pentru a înflori în mod continuu. Există flori care necesită o atenție specială, însă uneori chiar și cele mai nerpetențioase plante se ofilesc și mor dacă nu au parte de o îgrijire adecvată. Iată secretul prin care poți face ca plantele tale preferate să înflorească pe parcursul întregului an.

Florile tale preferate vor înflori tot anul dacă faci asta

Grădinarii cu experiență știu cât de important este să le oferi plantelor o îngrijire optimă. Fie că vorbim de cele din curtea casei, ori de cele aflate în glastre, pe pervazurile geamurilor, florile trebuie să fie udate în mod corespunzător, în funcție de fiecare specie în parte, și să primească o cantitate de lumină optimă.

Una dintre cele mai îndrăgite flori cutivate în casă este violeta. O plantă deosebită, cu flori frumoase, de diverse culori și frunze catifelate.

Potrivit speciaiștilor, violeta nu este o iubitoare a execesului de apă. Dacă decizi să crești o astfel de plantă, atunci ar fi bine să alegi un ghiveci mic, chiar dacă floarea este mare.

Atunci când o plantezi, este necesar să adaugi în pământ vermiculit. Vermiculitul este folosit adesea în horticultură în amestecuri de substrat pentru plante cu nevoi speciale de amoniu, potasiu, magneziu sau calciu.

Acest mineral este utilizat la plante pentru a reține apa rovenită din udare sau ploaie și are proprietatea de a capta fretilizanții, făcându-i accesibili plantei la nevoie.

De asemenea, o altă caracteristică importantă a vermiculitului este aceea că favorizează respirația rădăcinii. În cazul în care uda plata cu mult apă, umiditatea va scădea rapid și rădăcinile violetei nu se vor uda.

Avantajul utilizării vermiculitului sunt multiple. Acesta nu are impurități, nu prinde mucegai și este sigur pentru mediul înconjurător, întrucât nu poluează. Acest mineral este complet netoxic, necombustibil și nu se degradează în timp prin acțiunea factorilor atmosferici.

Citește și: Amestecul puternic pe care să-l pui la rădăcina plantelor. Așa nu se vor mai usca, ingredientele sunt ieftine

Boli și dăunători

Cele mai răspândite boli ale violetelor apar din cauza condițiilor neprielnice de umiditate sau lumină. Printre cei mai frecvent întâlniți dăunători se numără acarienii și afidele – paduchii de plante. Pentru aceștia se găsesc insecticide speciale în magazinele de specialitate.

Citește și: Trucul cu apă oxigenată pentru plantele pătate. Doar marii grădinari îl știu

Frunzele violetelor se îngălbenesc adesea din cauza umidității scăzute sau a udării necorespunzătoare. Pentru a asigura umiditatea optimă, poți apela la acest truc. Pune ghiveciul cu violete într-un ghiveci mai mare, iar spațiul rămas gol umple-l cu mușchi. Aceștia vor menține umiditatea.

Decolorarea frunzelor sau pătarea frunzelor la violete apare atunci când planta este plasată într-o zona foarte luminată. De asemenea, frunzele se pătează când sunt udate cu apă mai rece decât temperatura camerei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
8.6 21 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *