Află forma pe care trebuie să o aibă oul ca să câştigi mereu la ciocnit de Paşte. Ca să câștigi când ciocnești cu cei dragi, la masa de sărbătoare, îți vom dezvălui un truc foarte simplu.
Poate că nu știai, dar forma este foarte importantă pentru oul câștigător. Indiferent de vârstă, cu siguranță ciocnitul ouălor, tradiția principală a Paștelui este una dintre marile plăceri de la masă. Și, cu siguranță, oricine își dorește să dețină supremația în a sparge ouăle celorlalți. Așa că, iată metoda cea mai simplă prin care poți să câștigi când ciocnești ouăle de Paște.
Pentru început, trebuie să alegi oul cu atenție. Contrar aparențelor, ouăle care sunt ascuțite nu îți garantează că vei câștiga, deși majoritatea crede astfel. De fapt, ouăle mai rotunde sunt cele care te pot ajuta cu adevărat să câștigi la ciocnit. Și, mai importantă este coaja. De aceea, după ce ai ales oul, ia o lingură și ciocnește ușor în ou. Cum îți dai seama dacă ai nimerit un ou rezistent? Sunetul trebuie să fie sec și asta înseamnă că ai ales un ou cu coaja densă. Cu cât sunetul este mai sec, cu atât mai rezistent va fi oul.
De asemenea, ține cont și de un alt truc pentru a câștiga detașat. Ai grijă să lovești perpendicular, și nu drept.
Cu ocazia sărbătorilor de Paște, trebuie să știi că se ciocnesc doar ouăle roșii, ținând cont și de un anumit ritual important. Ordinea ciocnirii ouălor are o semnificație aparte. Așa că, prima persoană de la masă care va ciocni oul este de obicei bărbatul cel mai în vârstă sau cea mai vârstnică persoană. Acesta va alege oul și va ciocni cu cealaltă persoană din familie, spunând „Hristos a Înviat!”.
Conform tradiției populare românești se mai spune că, oul de Paște ar avea puteri miraculoase. Se zice că poate vindeca boli și că poate proteja animalele aflate în gospodărie. De asemenea, un alt ritual în dimineața de Paște este destinat copiilor. Aceștia trebuie să se spele dimineața cu apa dintr-un vas în care înainte s-a pus un ban de argint și un ou roșu. Se zice că dacă respectă acest ritual, cei mici vor fi sănătoși tot anul.
Oul este asociat în general cu creația, iar de Paște îl simbolizează pe Iisus în mormânt. Conform tradiției se mai crede că, coaja oului simbolizează piatra mormântului din care a ieșit Iisus, înviind. Ciocnirea ouălor la masă înseamnă deschiderea mormântului și Învierea Domnului.
Află și când se înroșesc ouăle de Paște. Cum a apărut această tradiție.