Fructul pe care trebuie să îl adaugi în aluatul gogoșilor. Le dă o aromă deosebită. Numai așa le vei prepara

Fructul pe care trebuie să îl adaugi în aluatul gogoșilor. Le dă o aromă deosebită. Numai așa le vei prepara

Fructul pe care trebuie să îl adaugi în aluatul gogoșilor. Gogoșile sunt un desert delicios, preferat de mulți dintre noi. Acestea pot fi făcute în multe moduri, respectând diferite rețete. Astăzi îți vom prezenta una dintre cele mai delicioase rețete de gogoși pe care cu siguranță o vei încerca ori de câte ori vei avea ocazia. Aroma și textura lor vor fi cu adevărat deosebite. Urmează acești pași pentru un desert surprinzător de gustos.

Fructul pe care trebuie să îl adaugi în aluatul gogoșilor

Rețeta de mai jos se face extrem de simplu și rapid. Ai nevoie de doar 15 minute pentru ca desertul tău să fie gata. Este vorba de rețeta de gogoși pufoase cu măr ras în aluat.

Timpul atât de scurt pentru prepararea acestora rezultă din faptul că aluatul nu mai trebuie lăsat la dospit. Trebuie menționat, de asemenea, că aceste gogoși se pot face și fără lingură și este important ca uleiul să fie foarte bine încins înainte.

Rețeta de gogoși cu măr ras presupune următoarele ingrediente:

  • 1 ou
  • jumătate de linguriță de sare
  • 2 linguri zahăr
  • 125 g iaurt cu vanilie
  • coajă de portocală rasă
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 1 măr
  • 250g făină

Dacă aluatul este prea moale se pot adăuga 2-3 linguri de făină

  • 5 g praf de copt
  • ulei vegetal
  • 50 de grame de zahăr
  • scorțișoară

Gogoși cu măr ras. Mod de preaparare

Primul pas este să curățăm mărul, după care îl dăm pe răzătoarea cu găuri medii. Mărul trebuie ales în funcție de cantitatea compoziție, astfel încât să rezulte aproximativ 180 de grame de măr ras.

Se adaugă mărul ras în vasul cu celelalte ingrediente și se amestecă bine până când se încorporează perfect în aluat. Oul, sarea și zahărul se adaugă ulterior, iar mai apoi coaja de portocală rasă fin și iaurtul cu vanilie.

După care se pun aproximativ 700 ml de ulei de arahide (poți folosi și uleiul de floarea soarelui) într-o cratiță la încins. În rețeta noastră folosim ulei de arahide deoarece este mult mai sănătos atunci când prăjim în el.

Cand uleiul este încins, se ia cu lingura aluatul şi se pune în cratiță. Gogoșile se lasă în uleiul încins, la foc mediu, circa 2-3 minute, până când devin aurii pe ambele părți, după care le scoatem.

Gogoșile cu măr ras se așează pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă de bucătărie, iar după ce s-au răcit puțin le pudrăm cu zahăr vanilat.

Încearcă această rețetă și vei fi uimit de gustul deosebit al gogoșilor.

Poftă bună!

Citește și: „Câtă drojdie se pune la gogoși. Ce cantitate trebuie să folosești la 1 kg de făină

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *