Fructul pe care trebuie să îl ții lângă pâine ca să nu se mai întărească. Așa va fi mai multe zile proaspătă

Trucuri pentru a păstra cât mai mult timp alimentele proaspete
Fructul pe care trebuie să îl ții lângă pâine ca să nu se mai întărească. Așa va fi mai multe zile proaspătă

Alimentele au un termen de valabilitate bine stabilit, însă pe lângă acesta, e nevoie și de o atenție sporită cu privire la modul de depozitare al lor. E important să fie ferite de temperaturi mari, de umezeală sau de frig – astfel produsele vor rezista mai mult. Iată mai jos câteva trucuri simple care te ajută să prelungești durata de viață a unor produse pe care le consumi zi de zi.

Cum să păstrezi produsele proaspete mai mult timp

Pentru a păstra pâinea proaspătă mai mult timp pune-o într-un coș pentru pâine, iar alături de ea pune jumătate de cartof, un măr și puțină sare. Acestea îi vor menține proprietățile și va fi proaspătă pentru mai mult timp.

Mărarul, coriandrul sau pătrunjelul, deja ofilite, pot fi readuse la viață dacă le vei pune într-un vas cu apă rece în care storci o lămâie. Vasul trebuie să stea în frigider timp de o oră, potrivit eustiu.com.

Ceapa și usturoiul se păstrează cel mai bine în pungi de hârtie găurite. Legumele își păstrează astfel proprietățile și timp de cel puțin două luni nu vor face mucegai.

Cum să prelungești prospețimea alimentelor

Roșiile, castraveții, morcovii sau merele își pot recăpăta prospețimea dacă le vei pune în apă rece cu sare. Lasă-le acolo câteva ore, apoi doar clătește-le. De asemenea, țelina se păstrează cel mai bine în folie de aluminiu. Dacă o vei depozita așa va fi proaspătă chiar și după o lună. La fel poți proceda și cu broccoli.

Ridichea și morcovul devin din nou crocante dacă sunt înmuiate în apă rece în care pui câteva felii de cartofi cruzi. Lasă-le în acest amestec timp de o oră.

Alimente

Cașcavalul se păstrează cel mai bine înfășurat în hârtie de copt. Astfel își va menține gustul și aroma pentru mult mai mult timp. Cartofii se păstrează alături de mere, deoarece fructe eliberează etilenă și împiedică cartofii să încolțească. Pentru a prelungi durata de viață a merelor, acestea trebuie puse într-o pungă de hârtie.

Avocado oxidează repede după ce este tăiat. Dacă vrei să păstrezi jumătate de avocado în frigider, așează lângă el o jumătate de ceapă sau stropește-l cu oțet de mereu sau zeamă de lămâie. Compușii de sulf încetinesc procesul de oxidare și fructul va fi proaspăt mai mult timp.

Dacă bananele deja încep să își schimbe culoarea și vrei să le mai păstrezi câteva zile, trebuie să le înfășori capetele cu folie alimentară. Pentru a preveni apariția mucegaiului la fructele de pădure, clătește-le într-un litru de apă cu 100 de ml de oțet.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.3 51 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *