Fructul peste care nu ar trebui să presari niciodată zahăr. Poate fi fatală această combinație

De regulă, este indicat ca fructele să fie consumate fără a adăuga zahăr
Fructul peste care nu ar trebui să presari niciodată zahăr. Poate fi fatală această combinație

Fructul peste care nu ar trebui să presari niciodată zahăr. Primăvara, piețele abundă de fructe multicolore și parfumate care te îmbie să le cumperi indiferent de prețul acestora. Fără doar și poate, căpșunele și cireșele sunt vedetele sezonului. Ele reprezintă o sursă bogată de vitamine și antioxidanți care te pot feri de o varietate de afecțiuni. Se pot consuma proaspete sau în diferite preparate dulci cum ar fi tartele sau prăjiturile. Însă în privința căpșunelor, multă lume preferă să le servească cu zahăr pentru un plus de dulceață. Dacă te afli printre cei care puh zahăr pe căpșune, ar fi bine să iei în considerare faptul că ți-ar putea cauza mai mult rău decât bine.

De ce nu este bine să pui zahăr pe căpșune atunci când le mănânci

Căpșuna este un fruct extrem de parfumat cu o culoare și un gust deosebite. În funcție de soiul lor, căpșunele pot fi mai mult sau mai puțin dulci. Cei mai mulți dintre noi preferă ca acest fruct să fie cât mai dulce. Însă nu de puține ori ni s-a întâmplat ca atunci când le-am cumpărat din supermarket sau din piață fără să le gustăm, să constatăm că nu sunt atât de dulci precum ne-am fi dorit.

În aceată situație, mulți preferă să pună zahăr deasupra lor pentru a le da un plus de savoare. Căpșunele sunt bogate în substanțe nutitive, extrem de benefice pentru sănătatea noastră și pentru buna funcționare a organismului nostru.

Consumul acestor fructe contribuie la scăderea nivelului de colesterol și la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Asigură o bună funcționare a organismului, luptă împotriva insomniei și ajută în tratarea insuficienței hepatice.

Ele dețin proprietați antivirale, antibacteriene și imunostimulatoare. Includerea în dieta zilnică a acestor alimente este o prima masură prin care vom reuși să ne protejăm de apariția multor afecțiuni.

În plus, ele conțin și puține calorii, aproximativ 30-35 la suta de grame. Așadar, sunt numai bune pentru dietele persoanelor care vor să slăbească.

Căpșunele nu sunt recomandate să fie consumate cu zahăr

Este recomandat ca aceste fructe să nu fie consumate cu zahăr. În combinație cu zahărul, vei fi privat practic de toate aceste beneficiile enumerate mai sus.

Zahărul este un ingredient folosit pe scară largă în toată lumea. Ppotrivit cercetărilor, acesta provoacă cel mai mare număr de dependenți la nivel global. Mai mult, conform unor specialiști, zahărul este mai periculos chiar și decât alcoolul și țigările. Afecțiunile provocate de acest ingredient sunt numeroase. De la diabet, boli cardiovasculare și chiar cancer.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.2 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *