Funcția secretă pe care o are cuptorul electric. Puține gospodine știu cât de util este, de fapt

Care sunt simbolurile cuptorului electric
Funcția secretă pe care o are cuptorul electric. Puține gospodine știu cât de util este, de fapt

Cuptoarele electrice sunt de mare ajutor în orice locuință, pentru că au încorporate o mulțime de funcții moderne ce pot simplifica pregătirea mâncărurilor preferate. Totuși, sunt multe gospodine care nu știu cu exactitate ce reprezintă toate simbolurile cuptorului electric. Există o funcție secretă pe care acesta o are în componența lui!

Simbolurile cuptorului electric

Dacă v-ați cumpărat un cuptor electric, ați observat că acesta are mai multe semne poziționate lângă rotița acestuia. Înainte de a prepara mâncarea, cu siguranță v-ați întrebat la ce ajută toate aceste simboluri. Iată ce reprezintă fiecare și cum le poți folosi!

Unul dintre cele mai importante semne este un pătrat cu o linie în partea de jos. Dacă învârtiți rotița către acest simbol, căldura va veni din partea de jos a cuptorului. Această funcție se recomandă când faceți checuri sau alte preparate în baie de abur.

Un alt simbol de la cuptorul electric este pătratul cu două linii, una în partea de jos și una în partea de sus. Căldura vine din ambele părți, de jos și sus, fiind recomandat să folosiți funcția atunci când gătiți pizza, pește sau foietaje.

Pătratul cu o linie în partea de jos și un ventilator înseamnă că și ventilatorul este activat, iar căldura va veni doar din partea de jos.

Funcția secretă de care nu știați la cuptorul electric. La ce ajută

De asemenea, cuptorul electric are și funcția grill, care este semnalizată cu două linii în zig-zag. Când cuptorul este aprins, acesta va folosi doar elementul superior de încălzire.

Citește și: De ce să nu încălzești niciodată apa la microunde. Cât de periculos este, de fapt

Majoritatea cuptoarelor electrice moderne au și funcția de dezghețare, care este reprezentantă de un pătrat cu un fulg de nea la interior. Atunci când folosiți această funcție, cuptorul se va încălzi la o temperatură de 30-60 de grade Celsius. Trebuie de precizat că aceste cuptoare se încălzesc mai greu decât cuptoarele pe gaz.

Dacă un cuptor pe gaze ajunge la temperatura optimă aproape instant, celui electric îi poate lua chiar și un timp de 10-15 minute pentru adaptarea la pragul termin presetat.

În plus, pictograma cu un bec în interiorul pătratului va activa lumina din interiorul cuptorului electric. Funcția de încălzire a farfuriilor cu mâncare este reprezentată de simbolul cu cele trei linii în interiorul pătratului.

Probabil ați observat că mai există și un pătrat cu 9 puncte în interior. Puține persoane știu care este funcția lui. Acest simbol reprezintă curățarea pirolitică. Există și simbolul cu o cheie în pătrat și se referă la siguranța copiilor. După ce s-a activat, ușa cuptorului electric este blocată, iar copiii nu o vor putea deschide.

Totodată, cuptorul este prevăzut cu o alarmă care vă va anunța când un preparat este gata: simbolul pătrat cu un clopoțel înăuntru. În plus, ceasul în interiorul unui pătrat este funcția pentru programare a timpului de coacere.

Citește și: Electrocasnicele care nu trebuie ținute unul lângă celălalt. Mulți români fac greșeala

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *