Funcția secretă pe care o are sertarul de sub aragaz. Puține gospodine știu cât de util este, de fapt

Ce trebuie să verifici înainte de a folosi acest sertar
Funcția secretă pe care o are sertarul de sub aragaz. Puține gospodine știu cât de util este, de fapt

Aragazul este unul dintre cele mai utilizate aparate din orice bucătărie, esențial pentru a găti o mare varietate de feluri de mâncare. Fără îndoială, îl poți folosi mulți ani, așa că investiția pe care o faci va merita. Știai că aragazul are un sertar despre care aproape nimeni nu știe la ce este folosit? Dacă și tu ai această curiozitate, citește mai departe și ți-o vom dezvălui.

La ce se folosește sertarul cuptorului?

Cuptoarele încorporabile mari au, de obicei, un sertar în partea inferioară, amplasat acolo cu un scop și o funcție specifică pe care foarte puțină lume o cunoaște. Acest lucru înseamnă că este folosit ca spațiu de depozitare, de exemplu pentru tigăi sau accesorii pentru cuptorul propriu-zis, dar utilizarea sa este alta, care este chiar mai practică.

Probabil că nu știi și vei fi uimit, dar adevărul este că sertarul cuptorului acționează ca un încălzitor pentru ceea ce tocmai ai gătit, de exemplu, dacă nu ai de gând să mănânci imediat și trebuie să aștepți ca alte alimente să fie gata sau să vină oaspeții, pui mâncarea în sertar și va rămâne caldă. De fapt, poate fi folosit și pentru a da o ultimă notă aurie unei mâncăruri, de exemplu, o farfurie cu brânză, o pui în sertar și, dacă cuptorul este pornit, căldura acestuia va face ca brânza să atingă punctul perfect pentru a căpăta culoarea aurie și crusta crocantă.

Citește și – De ce să presari făină peste aragaz înainte de a-l curăța. Trucul este chiar genial și util pentru toate gospodinele

Ce trebuie să verifici întotdeauna la sertarul cuptorului

Dacă ești unul dintre acei oameni care au folosit întotdeauna acest sertar pentru depozitare, nu este necesar să nu mai faci acest lucru, dar cu siguranță va fi util să-i dai o utilizare suplimentară atunci când gătești. Doar scoate tot ce păstrezi în el și pune mâncarea acolo. Bineînțeles, atunci când pui alimente în el, este important să îl păstrezi curat, astfel încât să nu existe nicio contaminare dăunătoare.

Un avertisment foarte important de care trebuie să ții cont este că nu poți depozita în sertar niciun obiect din plastic, hârtie sau țesătură care poate lua foc, deoarece atunci când cuptorul se încălzește, se încălzește și sertarul, iar consecințele ar putea fi teribile dacă în interior izbucnește un incendiu. Dacă ai îndoieli, consultă manualul cuptorului pentru o listă detaliată a ceea ce se poate și ce nu se poate depozita în sertar, pentru a te asigura că acesta este complet sigur de utilizat.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.3 45 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *