Garnituri care merg la pește, pe care sigur nu le-ați încercat până acum. Peștele este unul dintre alimentele ușoare, preferate de mulți oameni. Peștele trebuie servit cu o garnitură potrivită, pentru a fi perfect. Drept urmare, dacă sunteți în pană de idei, iată mai jos câteva variante de garnituri pentru pește.
Se știe că modul clasic de a consuma peștele este alături de o garnitură de cartofi natur, orez sau pur și simplu o salată. Ei bine, puteți încerca să consumați peștele și alături de garnituri speciale.
Iată câteva variante de garnituri care merg la pește
Salată Fattoush
Este un preparat specific Orientului Mijlociu și se face foarte rapid. Este nevoie doar de două lipii și de câteva legume:
roșii cherry
castravete
ceapă roșie
ridichi
condimentate cu sumac și acompaniate de un dressing revigorant de mentă proaspătă.
Ciupercile sunt umplute cu legume și reprezintă o alternativă mai sățioasă. Se pot pregăti pentru mesele în familie și sunt de ajuns 1-2 ciuperci pentru fiecare persoană de la masă.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Sfeclă roșie cu mărar
Este un preparat prin care să îi atragi pe cei mici să mănânce lucruri noi, datorită texturii puțin crocante și culorii vibrante.
De asemenea, sfecla este foarte savuroasă pregătită cu puțină ceapă, mărar și lămâie, fiind perfectă lângă peștele tău preferat!
Paste cu dovlecei
Este compusă dintr-un mix de legume proaspete de primăvară. Pe lângă roșiile cherry și dovlecelul, rețeta de paste include și un sos pesto cu usturoi și busuioc proaspăt.
Orez Chinezesc
Acest mixt include cu porumb, mazăre sau morcov, toate aromatizate cu ulei de susan și sos de soia. Veți obține astfel, o garnitură plină de vitamine și minerale.
Mâncare de năut, lapte de cocoș și spanac
Nu este o combinație pe care să o încerci în fiecare zi, însă, merită încercată. Spanacul completează perfect boabele de năut, aromatizate laolaltă cu niște roșii uscate, usturoi și ghimbir.
Quinoa oferă un conținut bogat de fibre și minerale și este perfectă dacă vrei să pui ceva mai ușor alături de pește. Această salată are în compoziție și tofu, cartofi dulci sau dovlecel și îi dăm puțină culoare cu o ceapă roșie și un ardei roșu.
Beneficiile peștelui
Un consum regulat de peste contribuie la prevenirea osteoporozei, datorită vitaminei D.
Carnea de pește conține fier, o substanță minerală care contribuie la prevenirea și combaterea anemiei
Iodul este un oligoelement esențial pentru funcționarea normala a glandei tiroide și implicit pentru arderea grăsimilor. În general, doza de iod se obține din alimentatie, ceea ce inseamnă că nu este nevoie de suplimente.
Consumul regulat de carne de pește poate reduce cu pana la 50% riscul de cancer, datorită acizilor grași esențiali omega-3.
Un consum regulat de pește poate avea efecte pozitive asupra depresiei și a tulburării bipolare, mai ales dacă acesta vine în completarea tratamentelor medicamentoase prescrise de medic.
Fructele de mare sunt cunoscute pentru efectul lor afrodiziac asupra bărbaților. Stridiile, de exemplu, stimulează producția unor hormoni sexuali.
Acizii grași polinesaturați care se găsesc în carnea de pește și în fructele de mare previn deteriorarea celulelor creierului.