În podcastul Ilincăi Vandici, Teodora Mețiu, cititoarea de voci, a vorbit despre gesturile pe care le face partenerul din cuplu atunci când minte. Potrivit expertei, ”tonul vocii scurge sentimente pe care noi nu le pronunțăm în cuvinte”.
Întrebată de vedeta TV ce înseamnă treaba asta cu cititul vocilor, Teodora Mețiu a făcut următoarea precizare: „Înseamnă că o picătură de voce, e ca o picătură de sânge, așa cum mergi la doctor și dintr-o picătură de sânge poți afla ce probleme ai, așa și o picătură de voce, pentru un interpret vocal, poate să însemne multe, poate afla destule despre personalitatea ta, intențiile tale. Noi toți suntem cititori de voci, dar la un nivel mic, la un nivel superficial. Există un alt nivel, dincolo de a citi starea de moment a persoanei respective, ce gândește persoana respectivă în timp ce ea îmi vorbește despre un lucru banal, de exemplu. Tonul scurge sentimente și gânduri pe care noi nu le pronunțăm în cuvinte, citirea vocii e ușoară, oarecum”.
Cititoarea de voci a explicat cum ne putem da seama că partenerul nu ne mai iubește: „Destul de simplu, nu mai ai dovezi de dragoste, aici trebuie să compari un pic, ce dovezi de dragoste aveam înainte și ce dovezi de dragoste am astăzi, dacă el obișnuia să aibă un anume tic, să îmi ia părul de pe față de exemplu sau să îmi spună că sunt cea mai frumoasă și nu se mai întâmplă..e ceva. Apoi, se vede în privire, în ochi. Oamenii care iubesc au chipul dragostei, adică niște trăsături îndulcite, noi când ne îndrăgostim noi vedem oamenii respectivi și estetic mai frumoși. Această dragoste interioară ne îndulcește. Când chipul dragostei moare în căsnicie, dacă tu nu mai vezi îndulcirea trăsăturilor, dacă vezi că o perioadă lungă de timp el nu mai știe să se uite frumos, acolo poate fi o problemă”.
Teodora Mețiu susține că, „pe non verbal, de exemplu, gestul băgatului mâinii în buzunar când tu îl întrebi unde a fost, de cele mai multe ori, semnalizează o gravă minciună. Mâna băgată în buzunar în timpul unei discuții tensionate înseamnă: ‘Am făcut ceva și nu vreau să îți spun’. Atenție la umeri, ridicarea de umeri urmată de un ”păi..”, introduce minciuna în cuplu, atenție și la ochi, dacă se tot duc într-o parte și în alta, atunci eu fac rost de timp ca să găsesc minciuna potrivită. Sunt multe lucruri care dau de gol minciuna, de exemplu, o pauză zdravănă în timp ce vorbesc ”Aseară am fost…a….a…”, tu acolo spui clar că nu știi cum să spui sau să minți cu ceva, dar nu vreau să generalizez”.