Gogoșari în oțet după o rețetă veche. Trucul moștenit de o gospodină de la bunica ei face furori deja

Gogoșari în oțet după o rețetă veche. Trucul moștenit de o gospodină de la bunica ei face furori deja

Gogoșarii sunt alegerea ideală pentru a însoți o friptură în sezonul rece. Această conservă de iarnă este ușor de pregătit și nu necesită mult timp, deoarece prezintă un nivel de complexitate mediu. Astfel, gogoșarii în oțet adaugă o notă rafinată și delicioasă oricărei mese, iar rețeta este la îndemâna oricui dorește să se bucure de gustul lor savuros.

Află secretul gogoșarilor în oțet

Gogoșarii sunt alegerea perfectă pentru garnitură, iar prepararea lor este rapidă și nu implică dificultăți majore. Cu toate acestea, rețeta de astăzi, are o notă specială de la o gospodină din Ardeal. Ei bine, aceasta ne dezvăluie un truc valoros de care cu siguranță trebuie să ții și tu cont în viitor.

Citește și:  Ce pun gospodinele din Ardeal în gogoșarii la oțet. Trucul secret ca să nu se înmoaie și să reziste cât mai mult timp

Ce truc aplică gospodina din Ardeal

Dacă și tu te întrebi ce poți face diferit pentru a îmbunătăți gustul gogoșarilor în oțet, noi îți vom dezvălui un truc inedit.

Secretul constă în adăugarea unei frunze de dafin în fiecare borcan, astfel obținându-se o savoare deosebită și, în același timp, se previne înmuierea gogoșarilor. Este un detaliu care face categoric diferența și transformă această conservă de iarnă într-o experiență culinară cu totul aparte.

Vezi și: Gogoșari în sos de muștar după rețeta gospodinelor de la țară. Ingredientul secret din grădina bunicii face toată diferența

Ingrediente

  • 5 kilograme de gogoșari
  • 5 litri de apă
  • 1 litru de oțet
  • 2 linguri de ulei (opțional)
  • sare după gust
  • zahăr după gust
  • boabe de piper
  • boabe de muștar
  • foi de dafin
  • hrean.

Te poate interesa și: Pepene murat la borcan pentru iarnă, o bunătate de rețetă de îți lasă gura apă. Sunt absolut delicioși

Cum prepari cei mai gustoși gogoșari în oțet

Pentru a pregăti gogoșarii, începem prin a-i spăla și tăia în bucăți potrivite. Apoi, preparăm o saramură folosind apă, oțet, ulei, sare, zahăr, piper, boabe de muștar și foi de dafin.

Compoziția o punem pe aragaz la foc mediu și ajustăm gustul după preferințe, adăugând mai mult oțet pentru o notă mai acră sau zahăr pentru o dulceață mai pronunțată.

Când saramura începe să dea în clocot, adăugăm gogoșarii, însă nu toți odată. Amestecăm încontinuu cu o paletă cu găuri pentru ca aceștia să-și schimbe culoarea. De asemenea, trebuie să fim atenți, deoarece gogoșarii nu trebuie să fie pe foc prea mult timp, altfel se vor înmuia și își vor schimba textura.

Astfel, după ce i-am scos din saramură, îi așezăm cu grijă în borcane, fără a-i presa. Abia după ce toți gogoșarii sunt așezați în borcane, adăugăm hreanul, pe care l-am tăiat în prealabil. Pentru un borcan de aproximativ 800 de grame, sunt suficiente trei fâșii de hrean, apoi, saramura se va pune peste gogoșarii din borcane, iar acestea se vor steriliza pentru a se păstra pentru iarnă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.9 27 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *