Gospodinele istețe țin mereu peștele în lapte cel puțin o oră înainte de a-l găti. Efectul nebănuit

Așa va avea o aromă mai bună

Scris de: Daoud Andra

28 Apr. 2023

Gospodinele istețe țin mereu peștele în lapte cel puțin o oră înainte de a-l găti. Efectul nebănuit

Peștele este unul dintre alimentele care nu trebuie să lipsească dintr-o dietă echilibrată. Pentru a avea un gust desăvârșit, există câteva trucuri la îndemâna oricui. De ce să pui peștele în lapte înainte de a-l găti și cum trebuie să îl decongelezi, pentru a nu-și pierde aroma.

De ce să ții peștele în lapte timp de o oră înainte de a-l găti

Indiferent că îl prepari la abur, la cuptor, în tigaie sau pe grill, peștele reprezintă întotdeauna o opțiune delicioasă și sănătoasă. În funcție de tipul de pește ales și de modul de gătire, există câteva trucuri pe care orice gospodină ar trebui să le știe. Unul dintre acestea presupune scufundarea peștelui în lapte, cu o oră înainte de a fi gătit.

Citește și: Așa îți dai seama imediat dacă peștele congelat nu este proaspăt. Detaliul clar care la care trebuie să te uiți

Cu cât trece mai mult timp între momentul în care peștele a fost prins și cel în care este gătit și consumat, cu atât acesta își va pierde din aromă. Dacă este depozitat la frigider sau la congelator, gustul peștelui se diminuează semnificativ. Pentru a evita acest lucru, pune peștele în lapte cu cel puțin o oră înainte ca acesta să fie gătit.

Laptele va intra în carne și o va face mai suculentă și mai aromată, fără a-i influența gustul. După ce scoți peștele din recipientul cu lapte, acesta trebuie doar șters cu prosoape de hârtie și gătit, nu mai este nevoie să îl speli.

Citește și: Cum se curăță ușor și rapid peștele de solzi. Metoda pe care trebuie să o încerci, îți va ușura munca

Gospodinele istețe țin mereu peștele în lapte cel puțin o oră înainte de a-l găti
Peștele are o aromă mai bună dacă este ținut în lapte

Cum se decongelează corect peștele

Peștele proaspăt poate fi păstrat la congelator timp de câteva luni. Unii oameni cumpără pește congelat, din rațiuni economice, acesta fiind mai ieftin decât peștele proaspăt. Atunci când vrei să decongelezi peștele pentru a-l găti, este nevoie de timp și răbdare, pentru ca acesta să nu își piardă gustul.

În niciun caz nu este recomandat să dezgheți peștele în cuptorul cu microunde sau în apă. În ambele cazuri, îți va pierde gustul și va fi fad atunci când îl gătești. Pentru a dezgheța peștele, pune-l într-o strecurătoare, deasupra unui vas, în frigider și lasă-l să ajungă treptat la temperatura la care poate fi gătit.

Citește și: Cât timp se prăjește peștele pe fiecare parte. Regula de aur pentru o crustă crocantă. Așa fac bucătarii în marile restaurante

Rolul sitei este să lase apa să se scurgă, pe măsură ce peștele se dezgheață. Dacă apa băltește în vas, aceasta va „spăla” peștele și se va pierde din gustul cărnii. După ce peștele s-a dezghețat, se șterge cu prosoape de hârtie și se pune într-un vas cu lapte, unde se lasă timp de o oră înainte de a fi gătit.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *