Gospodinele pricepute pun mereu frunze de dafin în cămară. Trucul e genial, rezolvă o mare problemă

Ce proprietăți au frunzele de dafin
Gospodinele pricepute pun mereu frunze de dafin în cămară. Trucul e genial, rezolvă o mare problemă

Pe lângă faptul că sunt folosite pentru a da un gust deosebit mâncărurilor, frunzele de dafin au și alte întrebuințări. Spre exemplu, vei afla de mai jos de ce pun gospodinele frunze de dafin în cămară. În antichitate dafinul era un simbol important oferit celor care aduceau contribuții valoroase în diverse domenii.

Ce este dafinul și ce beneficii și proprietăți are

Dafinul, cunoscut științific drept Laurus nobilis, mai are denumirea și de laur. Este o specie de plante aromatice din familia Lauraceae, arbore sau arbust veșnic verde, care poate ajunge la o înălțime de 10-18 m înălțime. Fructul este o boabă neagră, de aproximativ un centimetru lungime și conține o singură sămânță.

Frunzele de dafin reprezintă o sursă bogată de vitamina A, vitamina C, fier, potasiu, calciu și magneziu. Totodată, frunza de dafin conține enzime care ajută la descompunerea proteinelor și digestia alimentelor mai rapid, ajutând la calmarea indigestiei. Potrivit unui studiu din anul 2014, împreună cu alte opt plante medicinale tradiționale, frunzele de dafin au reușit să reducă cantitatea de uree din organism.

Vezi și – Gospodinele pricepute ard săptămânal frunze de dafin în casă. Efectul e fabulos, vei face și tu la fel

Frunzele sunt foarte aromate și pot fi folosite ca repelent impotriva insectelor. Frunzele uscate protejează cerealele stocate, fasolea, lintea, grâul de gărgărițe. Astfel, gospodinele se asigură că pun frunze de dafin mereu prin cămară pentru a ține la distanță aceste mici insecte.

Totodată, frunzele de dafin pot fi folosite ca remediu împotriva mătreții. Tot ce ai de făcut este să macini două, trei frunze de dafin. Adaugă una-două linguri de ulei de cocos peste, amestecă bine și aplică acest amestec pe scalp. Lasă să acționeze pentru 15-20 de minute, apoi spală părul cu șampon. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

Dafinul poate ajuta și persoanele care suferă de constipație. Se fierb 1 -2 frunze de dafin într-o cană de apă timp de 10 până la 12 minute. Se strecoară bine. Adaugă miere pentru gust. Se bea de două ori pe zi.

Vezi și – De ce ar trebui să pui o frunză de dafin pe hârtia igienică. Trucul genial, îl vei folosi mereu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *