Greșeala care îți strică grădina. Ce să nu faci niciodată, puțini știu că asta afectează de fapt florile

Riști să distrugi plantele dacă faci acest lucru

Scris de: Daoud Andra

24 May. 2023

Greșeala care îți strică grădina. Ce să nu faci niciodată, puțini știu că asta afectează de fapt florile

Iubitorii de plante ar face orice pentru a avea o grădină frumoasă și îngrijită. Se poate întâmpla însă ca, din ignoranță sau din neatenție, oamenii să facă anumite lucruri care compromit florile. Care este greșeala care îți strică grădina și pe care oamenii o fac cel mai des.

Aceasta este greșeala care îți strică grădina

Atunci când vine vorba despre îngrijirea plantelor, toți oamenii știu că acestea au nevoie de apă și condiții de mediu optime pentru a se dezvolta. Indiferent că vorbim despre plantele în ghiveci sau florile plantate în curte și în grădină, trebuie să ții cont de câteva aspecte, pentru a te bucura de cele mai frumoase plante.

Citește și: Legume care se plantează în iunie. Ce trebuie să faci pentru a te bucura de o grădină bogată

Florile plantate în exterior sunt mai rezistente decât cele de seră sau care sunt ținute în ghiveci, în casă. Asta nu înseamnă că ele nu au nevoie de grijă și atenție, dimpotrivă. Pentru orice plantă, apa și lumina soarelui sunt esențiale pentru a se dezvolta. Apoi, contează solul, dar și fertilizarea acestuia. Cea mai comună greșeală pe care o fac oamenii are însă legătură cu udarea plantelor.

Din dorința de a ajuta plantele să se dezvolte, unii oameni le pun prea multă apă. Nu toate florile au nevoie să fie udate zilnic, unele dintre ele având nevoie de apă doar o dată sau de două ori pe săptămână. Dacă este în exces, apa le poate face mai mult rău decât bine florilor, iar rădăcinile lor pot putrezi, mai ales dacă solul nu este unul care drenează bine.

Citește și: Plante care alungă țânțarii. Sunt perfecte pentru balcon sau grădină, îți vor fi un aliat de bază împotriva acestor insecte

Ce alte greșeli pot distruge florile

Nu doar cantitatea de apă folosită pentru a uda florile este importantă, ci și momentul zilei ales pentru a face acest lucru. Atunci când este foarte cald afară, este greșit să udăm plantele. Momentul optim pentru irigare, pe timpul verii, este dimineața sau seara, când temperaturile sunt mai scăzute, în niciun caz pe timpul zilei.

Citește și: Floarea toxică din grădină. Este deosebit de frumoasă, dar îți poate strica toată recolta

De asemenea, atunci când le pui apă, aceasta ar trebui să fie turnată la rădăcină. Dacă este foarte cald afară și apa ajunge pe frunze, plantele pot avea de suferit.

O altă greșeală constă în faptul că solul nu este unul potrivit. Unele flori au nevoie de un sol nisipos, care să dreneze bine apa, astfel încât aceasta să nu rămână stocată în cantitate mare la rădăcinile florii. Dacă solul nu este potrivit, planta poate avea de suferit.

Florile pot fi afectate de diverse boli sau insecte parazite. Atunci când apar aceste probleme, plantele au nevoie de tratamente specifice, pentru că problema nu va dispărea de la sine. În funcție de cât de afectată este planta, poți apela la remedii casnice, folosind ingrediente la îndemână, sau la soluții chimice dedicate, care rezolvă rapid problema.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *