Greșeala făcută de Adrian Nartea în serialul ”VLAD” care i-a rămas și acum în memorie: ”Nu și-a dat nimeni seama” VIDEO EXCLUSIV

Actorul nu poate uita acel moment

Adrian Nartea a pătruns în lumea serialelor de televiziune acum 20 de ani când a avut un rol mic în serialul ”La Bloc”, însă celebritatea a cunoscut-o în momentul în care a avut rolul principal din ”VLAD”. Cu toate că au trecut 3 ani de la încheierea filmărilor, Adrian Nartea a mărturisit, în exclusivitate pentru EGO.ro, că nu o să uite niciodată greșeala pe care a făcut-o la una dintre filmări, chiar dacă cei de acasă nu au sesizat și nici nu l-au taxat.

Adrian Nartea s-a dat de gol

Anul trecut, Adrian Nartea și-a făcut debutul în teatru, în piesa ”O noapte furtunoasă”, iar în clipa de față îi pare rău că nu a avut curajul să o facă mai devreme. Cu totul diferit față de filme și seriale de televiziune, teatrul îi oferă o altă senzație lui Nartea, care mărturisește că, din punctul lui de vedere, teatru este diferit.

”Memoria funcționează la fel. Mai ales în momentul în care îți pregătești un repertoriu, un personaj, la fel memorezi, în dialog. În dialog memorezi foarte bine, adică în momentul în care ai dialoguri este mai ușor. În momentul în care ai monolog trebuie să ai un dialog cu tine înăuntru. Ca să poți să relaționezi și să găsești reperele care să îți rămână imprimate în memorie. Diferența de teatru și film, apropos de memorat, este că la film, în special la serial, repeți ce ai de filmat în ziua respectivă, fără să faci conexiunea între celelalte replici, într-un mod real și fizic. În schimb la teatru, repetiția este de la A la Z cu toate bucățelele, nu sari, nu te duci în altă parte, ci repeți un întreg de două ore”, ne-a povestit actorul, care completează că și filmul are complexitatea lui:

”Atunci începi să intri într-un film și într-un fir epic, unde, dacă ai intrat în lumea aia, lucrurile vin automat și natural. În schimb, în film, trebuie să naturalizezi tu în capul tău toată povestea, ca să pară reală și să poți să și memorezi. Mamă ce filozof am fost”.

”Filmul este o magie și serialul la fel”

Asta nu înseamnă că se îndreaptă mai mult către teatru, ba din contră, este deschis provocărilor și chiar are câte proiecte în desfășurare. Totuși, recunoaște că este destul de greu să ai spectacole și filmări pentru seriale în același timp, asta pentru că, inevitabil, la teatru, trebuie să rămână în personaj.

”Rămâi mult mai mult în personaj pentru că povestea în teatru începe de la A și termină la Z. Nu există frânturi. În schimb, în film trebuie să te montezi, să intri povestea H, pentru că tu știi, îți faci oarecum o idee și spui că în H erai într-un fel, racord de stare, ce text ai, care sunt intențiile. Toate lucrurile astea trebuie să ți le construiești în cap. În schimb, în teatru vin într-un mecanism cu rotițe care nu se oprește”, a mai declarat Nartea pentru EGO.ro, explicând și întreg procesul de filmare pentru un serial de televiziune:

”Informație din interior! De obicei secvențele se filmează așa. Primul criteriu de selecție a secvențelor pe ziua de filmare este locația. Dacă eu am spre exemplu terasa asta și am secvențe în terasa asta în trei episoade diferite, eu iau toate secvențele din cele trei episoade diferite și le pun aici. După care se filmează în funcție de personaje, de actori, cum sunt disponibili, după care de celelalte lucruri: costume, machiaje, racord de barbă. Adică toate lucrurile astea vin și se pun într-un fel de puzzle de program, după aceea se desfac și pun în puzzle-ul de poveste. Este o magie. Filmul este o magie și serialul la fel. E frumos, nu ai cum să nu îți placă”.

”Era atât de frig încât am vrut atât de repede să terminăm”

De departe, cel mai greu pentru un actor de seriale este să rămână în racord, adică acea legătură între două secvențe de film care asigură continuitatea ideii cinematografice.

”De aceea există oameni care au grijă la racord. În momentul în care intri în secvență acum pe terasă și următoarea secvență este peste două episoade, dar are legătură cu povestea, tu trebuie să fii la fel bărbierit, trebuie să ai aceeași freză, aceași haină, aceeași cută, aceleași lucruri. Astea se numesc racorduri. Și starea trebuie să o ai la fel”, ne-a explicat actorul care nu o dată, ci de mai multe ori a ieșit din racord, cea mai de impact ”greșeală” fiind în serialul ”VLAD”, atunci când într-o fracțiune de secundă i-a dispărut cravata de la gât:

”S-a întâmplat să ies din racord nu o dată, de multe ori. De asta este o echipă și dacă echipa este bine consolidată și sudată lucrurile funcționează altfel. Până și cel responsabil cu menținerea acestei continuități poate să greșeală. Acum pot să spun, în ”VLAD”, la finalul sezonului 3, când este otrăvit Vlad, când vine în Istanbul și este otrăvit. Apar într-un tomberon cu cravată, după care mă scoate Barbu, mă pune în brațe și nu mai am cravata. Secvențele alea s-au filmat la două luni distanță, în octombrie și apoi în decembrie. Nu s-a pierdut cravata, dar era atât de frig încât am vrut atât de repede să terminăm ultima secvență, încât am uitat complet de cravată. Am mers și am filmat, nu și-a dat nimeni seama. Dar au mai fost niște chestii de racord”.

Greșeala care l-a făcut să fie mai atent când filmează

De atunci, însă, a devenit mult mai atent la toate aceste detalii, astfel încât le observă chiar și atunci când nu filmează el sau colegii lui, ci și în filme internaționale, de box office.

”Eu am ajuns să văd astfel de greșeli chiar și la cele mai bune filme. Cred că este deformare profesională. Cred că sunt atent doar pentru că știu cât de mare este provocarea să intri cu o anume stare, cu un anume costum, cu o anume picătură pe față și în următoarea secvență, când se schimbă cumva planul, să nu o mai ai. Dar este fain. De asta zic că filmul este o magie. Teatrul este o altfel de magie, minunat și acolo”, a mai declarat amuzat Adrian Nartea pentru EGO.ro.

 

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *