Greșeala pe care nu trebuie să o faci când pui carnea pe grătar. De asta rămâne crudă la interior

Trucuri simple pentru ca rezultatul final să fie foarte gustos
Greșeala pe care nu trebuie să o faci când pui carnea pe grătar. De asta rămâne crudă la interior

Atunci când pregătești carne pe grătar există mai multe reguli de care este indicat să ții cont. În caz contrar carnea ar putea rămâne crudă în interior și nici nu va avea gustul dorit.

Ce greșeli faci la grătar astfel încât carnea rămâne crudă sau nu are gustul dorit

1. Folosești lichid pentru a aprinde focul

Desigur, atunci când îți este foame ai face orice să grăbești tot procesul în ceea ce privește grătarul. Indicat este să faci lucrurile încet pentru ca rezultatul să fie pe gustul tău și al celor care se vor așeza la masă. Poți folosi un ziar mototolit pentru a aprinde focul.

2. Pui carnea pe grătar direct din frigider

Bucătarii celebri spun că este cea mai mare greșeală. Întotdeauna fripturile trebuie să ajungă la temperatura camerei înainte de a fi puse pe grătarul încins. Dacă sunt prea reci, experiorul se va găti rapid, iar interiorul va rămâne crud.

3. Folosești căldură directă

Flacăra directă se folosește doar în cazul în care vrei să obții pulpe crocante sau să dai crustă cotletelor de porc. Altfel, orice alt tip de carne trebuie să fie preparat la căldură indirectă.

Citește și – Ce trebuie să faci cu carnea de porc, înainte de a o pune pe grătar. Așa iese delicioasă, secretul pe care trebuie să-l știi

4. Nu ai suficientă căldură

E nevoie de multă căldură pentru a prepara carnea suficient. Ideal este să nu poți ține mâna aproape de grătar. Dacă grătarul nu este suficient de fierbinte, friptura ar putea mai degrabă să fiarbă, scurgându-se tot sucul din ea, scrie libertatea.ro.

5. Întorci carnea prea repede

Atunci când așezi carnea pe grătar este bine să o lași pe partea respectivă până când se vede o crustă care se formează pe partea laterală a fripturii care este în contact cu grătarul. Niciodată să nu strivești carnea cu cleștele deoarece sucul va ieși din friptură. Cu cât lași mai mult carnea în pace, cu cât se va găti mai repede și va fi mai gustoasă.

6. Gătești prea multe lucruri deodată

Grătarele în curte sunt preferatele multor oameni, însă totul trebuie făcută în tihnă. Nu aglomera legumele, burgerii, carnea, cârnații și tot ce mai vrei să gătești. Toate trebuie pregătite pe rând. De exemplu, mai întâi fripturile, apoi pulpele de pui, apoi mici și abia la final legumele sau alte alimente.

Citește și – Trucul pentru cei mai suculenți și gustoși mici la grătar. Ce trebuie să faci cu ei cu o noapte înainte de preparare

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
5 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *