Codul bunelor maniere este folosit de secole bune, iar de-a lungul timpului s-a tot perfecționat. Vi s-a întâmplat, cu siguranță, să fiţi învitaţi la masă şi să fiţi prinşi pe picior greşit în ceea ce priveşte bunele maniere. De aceea, toată lumea trebuie să știe regulile de bază. Iată ce este interzis când mănânci ciorbă!
Regulile codului bunelor maniere ar trebui cunoscute de toți și aplicate întotdeauna. Știm foarte bine că detaliile fac diferența, iar modul în care ne comportăm în societate cântărește greu în ochii persoanelor cu care interacționăm, fie că este vorba despre parteneri de afaceri, colegi de muncă sau membri ai familiei.
Citește și: Motivul pentru care se spune ”bună dimineața” la nuntă. Obiceiul bizar pe care milioane de români nu-l știau
Codul bunelor maniere se aplică și atunci când stăm la masă și mâncăm. Multe persoane face o mare greșeală atunci când mănâncă ciorbă.
În mod bizar, toate instinctele ce ni se activează în momentul în care avem un bol în față sunt total greșite. Dacă suntem la masă cu alte persoane și servim ciorbă, nu suflăm în aceasta. Se așteaptă până se răcește mâncarea și mai apoi se servește. De asemenea, nu se vorbește și nu se mestecă mâncarea cu gura deschisă.
Codul bunelor maniere are reguli stricte și în ceea ce privește mânuirea tacâmurilor. În primul rând, lingura se ține sprijinind capătul mânerului pe degetul mijlociu, cu degetul mare deasupra.
Aceasta se scufundă în lateral, la marginea apropiată a bolului, îndepărtând-o apoi de noi. Când sorbim, o facem din partea laterală a lingurii. Când trebuie să luăm ultima înghițitură de supă, se înclină ușor bolul tot departe de noi.
Citește și: Regula neștiută din codul bunelor maniere. Când nu se spune Poftă bună. Mulți fac greșeala