Greșeala uriașă care strică orice friptură. Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar gospodinele sunt pe ultima sută de metri cu făcutul cumpărăturilor pentru masa de Crăciun. Una dintre vedetele culinare ale sărbătorii este fără doar și poate friptura de porc. Gătitul friputrii de porc la cuptor nu este însă atât de simplu pe cât pare.
Dacă nu respecți anumiți pași, ai toate șansele ca preparatul tău să iasă fad și fără gust. Și nimeni nu își dorește asta la un eveniment atât de important. Este o grșeală pe care bucătăresele cu experiență știu cum să o evite.
Masa de Crăciun nu este completă fără tradinționala friptură de porc făcută la cuptor. Rețete pentru acest preparat sunt nenumărate, iar fiecare dintre ele promite gustul perfect. Doar că pe lângă ingredientele folosite trebuie să respecți anumiți pași pentru a nu risca să strici gustul fripturii.
Există un truc la care gospodinele cu experiență apelează de fiecare dată atunci când gătesc friptură de porc la cuptor. Secretul constă în faptul că după ce o scoți de la frigider, carnea nu trebuie pusă la cuptor imediat. Temperatura este un amănunt extrem de important. Trecerea bruscă a cărnii de la rece la fierbinte, face ca preparatul final să își piardă din gust și din suculență.
Așadar, este indicat ca după ce scoți carnea din frigider să aștepți 30 de minute astfel încât aceasta să ajungă la temperatura camerei, abia mai apoi poți să o gătești după rețeta favorită.
O altă greșeală destul de des întâlnită este pregătirea cărnii de porc fără ca ea să fie scursă bine de surplusul de apă rămas după spălare. De aceea este bine ca bucata de carne să fie ștearsă cu un prosop de bucătărie sau un șervețel.
Este important să nu gătești carnea de porc la flacără mare, deoarece riști ca la exterior să fie prea făcută sau arsă, iar la interior crudă. Cel mai bun mod de a găti carnea este la foc mic și să întorci bucata de friptură de mai multe ori în timpul gătirii.
De asemenea, un ingredient care trebuie evitat este uleiul de măline. Acest tip de ulei are un punct de ardere destul de jos, care dacă este depășit devine toxic. De aceea, este bine ca atunci când gătești carne, să folosești un ulei cu un punct de ardere ridicat, precum uleiul de palmier sau uleiul de floarea soarelui.
Citește și: „Condimente care fac mai gustoasă carnea de porc. Îi dau o savoare aparte”