Telefonul mobil este unul dintre cele mai folosite obiecte. De când ne trezim și până seara la culcare îl verificăm de nenumărate ori și este cu noi tot timpul. Pentru ca smartphone-ul să funcționeze optim, este nevoie să ținem cont de câteva aspecte. În cazul în care nu respectăm aceste lucruri, pot apărea defecțiuni grave sau chiar explozia telefoanelor mobile. Iată ce greșeli să eviți atunci când folosești telefonul!
Deși sunt rare cazurile în care telefoanele mobile explodează sau pur și simplu iau foc, acest pericol există. Majoritatea smartphone-urilor au baterii pe bază de litiu, o substanță foarte inflamabilă care, în anumite situații, poate să se supraîncălzească până în punctul în care explodează sau ia foc. Modelele de telefoane fabricate în ultimii ani au un sistem de răcire eficient.
În cazul în care dispozitivul depășește o anumită temperatură, utilizatorul este avertizat și aplicațiile nu mai funcționează, pentru a scădea riscul de a se defecta. Totuși, în ce situații se poate întâmpla să explodeze telefonul? Iată câteva exemple!
Citește și: De ce se încălzește încărcătorul de la telefon, de fapt. Nu mulți știu asta
Șocurile pot duce la scurtcircuitarea bateriei, caz în care apare riscul de explozie. Atunci când telefonul este scăpat de la o distanță considerabilă sau trântit intenționat, apare acest risc.
Dacă îți încarci telefonul haotic, adică nu îl lași să se încarce complet, ci doar câteva zeci de procente, dendritele din interiorul bateriei se pot deforma și pot deteriora componența acesteia.
Citește și: Ce se întâmplă dacă tastezi codul *#06 pe telefonul tău Android. Informațiile secrete pe care le poți afla
Bateriile devin periculoase atunci când depășesc temperatura de 50 de grade Celsius. Acest lucru se întâmplă frecvent, nu doar din cauza temperaturii de afară, ci și din cauza utilizării intensive a telefonului. Atunci când folosești prea multe aplicații în același timp și observi că telefonul începe să se supraîncălzească, este recomandat să închizi toate aplicațiile și să îl lași să se răcească.
Telefonul mobil funcționează non-stop, chiar și atunci când nu umblăm cu el. Dacă ai tot timpul activate Wi-fi-ul, locația, NFL, Bluetooth și alte funcții, dispozitivul este suprasolicitat.
Citește și: Ce se întâmplă de fapt atunci când încarci telefonul cu husa pe el. Greșeala majoră
Acestea sunt imposibil de anticipat și de controlat, iar dacă nu ai montat în casă un dispozitiv care să stabilizeze curentul care ajunge la priză, există riscul să apară o descărcare de tensiune chiar în timp ce ai telefonul la încărcat.
În strânsă legătură cu fluctuațiile de tensiune sunt și încărcătoarele. Daca nu folosești un încărcător original, este posibil ca, în timp, să se deterioreze bateria. Multe încărcătoare care nu sunt originale au defecte de fabricație ce pot duce la explozia bateriei.