Greșeli pe care le faci atunci când aduci o floare nouă în casă. De asta se ofilește repede

Sfaturi foarte utile pentru orice iubitor de flori
Greșeli pe care le faci atunci când aduci o floare nouă în casă. De asta se ofilește repede

Probabil i s-a întâmplat oricărui iubitor de flori ca la un moment dat, după ce a adus o floare nouă acasă, aceasta să se ofilească după câteva zile. Apare indignarea, căci a fost mutată într-un ghiveci potrivit, udată și a primit și îngrășăminte. Ce s-a întâmplat? Iată ce trebuie să faci atunci când cumperi o floare nouă.

Ce să nu faci atunci când cumperi o floare nouă

În primul rând nu îi schimba ghiveciul. De cele mai multe ori, ghiveciul în care cumperi planta este suficient de mare pentru nevoile ei, cel puțin pentru anul respectiv. Atunci când florile sunt mici, transplantările se fac, de regulă, în fiecare an, primăvara. Există și excepții, atunci când plantele cresc foarte repede și uneori au nevoie să fie transplantate de două ori pe an. Așadar, dacă ai cumpărat o plantă nouă nu schimba ghiveciul decât în situația în care rădăcinile au ieșit prin orificiile de scurgere.

De asemenea, este foarte important să nu schimbi pământul. Atunci când plantele sunt crescute în pepinieră, ele beneficiază de ub substrat adrecvat speciei. Este esențial să îi respecți cerințele, în special cele legate de aciditate. Un pământ special pentru mușcate, pentru trandafiri sau violete va asigura necesarul de nutrienți, astfel că nu e necesar să îl schimbi mai devreme de un an.

De ce să nu ții noua plantă la un loc cu celelalte

Nu este indicat deloc să îndepărtezi învelișul pastile în care a înrădăcinat. Dacă este neapărat necesar să transplantezi planta, încearcă să nu deranjezi rădăcinile, mai ales să nu rupi învelișul pastilei de turbă în care planta a înrădăcinat. Aceasta protejează rădăcinile inclusiv de dăunători. Sunt plante, spre exemplu orhideele, care au atașat de rădăcini un mini coșuleț. Acolo se află îngrășăminte cu eliberare lentă care ajută la la hrănirea florii.

Nu ține noua plantă la un loc cu celelalte. Există mari șanse ca planta pe care tocmai ai cumpărat-o să aibă dăunători sau ouă de insecte, greu de detectat la o primă vedere. Dacă o vei așeza la un loc cu celelalte riști să le infestezi pe toate. E recomandat ca timp de 2-3 săptămâni să o ții departe de alte ghivece.

Vezi și – Ce să pui în apa cu care uzi plantele din ghiveci. Așa nu se vor mai ofili, e trucul anului 2023

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *